Platform voor de bouw
Keukenspecialist tilt eetbeleving naar hoger niveau

Keukenspecialist tilt eetbeleving naar hoger niveau

Maatwerk van de bovenste plank, een andere omschrijving is er niet voor de keuken van de nagelnieuwe hoofdzetel van AXA Belgium in Brussel. “Een gebouw met zo’n innovatieve architectuur vraagt nu eenmaal om een keuken met dezelfde allure”, klinkt het bij Metos, dat instond voor de installatie.

De nieuwe, energieneutrale hoofdzetel van AXA in Brussel is een geslaagde integratie van drie verschillende gebouwen en toont daarmee aan hoe een perfecte architecturale brug tussen oud en nieuw kan resulteren in een dynamische en toekomstgerichte eenheid. Ook de eetbeleving werd er naar een hoger niveau getild, en dat kon enkel met een keuken die uitgerust is met even innovatieve technologieën als de rest van het gebouw. Een kolfje naar de hand van Metos, dat als marktleider in de Benelux intelligente, professionele keukens ontwerpt en installeert. Metos maakt deel uit van de Italiaanse Aligroup, een van de meest gediversifieerde global leaders in de foodservice equipment industry.

Beste merken

“Het AXA-project werd uitgevoerd in samenwerking met de architectenbureaus NC & Bham en A2RC, en algemene aannemer Interbuild”, vertelt projectleider Younis Tassi. “Kwaliteit en efficiëntie staan bij ons bovenaan de prioriteitenlijst. Als bedrijf van de Aligroup beschikken wij over het grote voordeel dat we ons rechtstreeks kunnen bevoorraden met de hoogste kwaliteit en beste merken, waardoor het traject naar de eindklant aan de laagst mogelijke kosten en op de meest efficiënte manier gerealiseerd kan worden.”

Afgeronde elementen

Een innovatieve eetbeleving, dat was de wens van AXA. “Hoewel wij haast altijd maatwerk afleveren, ging er aan dit project toch iets meer studie dan anders vooraf. De plaats waar de keuken moest komen, bevatte immers veel afgeronde elementen, en dat maakte de integratie van de keukentoestellen niet zo evident. Het maatwerk ging daarom verder dan enkele kasten en resulteerde bijvoorbeeld in een afgeronde dampkap, salad bar of koelkast. Daarnaast koos AXA voor een kookplaat die gemonteerd is op een frame van 5 millimeter en werkbladen van 3 millimeter, terwijl de standaard 1,5 millimeter is. Alle toestellen hebben overigens een optimaal rendement en scoren uitstekend op vlak van hygiëne.”

Continuïteit handhaven

Metos installeerde in dezelfde periode ook de keukens in het NAVO-hoofdkwartier en het gebouw van de Europese Commissie. Het bedrijf ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. “We legden al een mooi traject af en zullen die continuïteit handhaven. Het merk- en productportfolio van de Aligroup is dan ook zo groot dat de wens van elke klant werkelijkheid wordt”, besluit Tassi.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details