Platform voor de bouw
Klein bedrijf, grote kwaliteit
Staalconstructie voor de chemiesector.

Klein bedrijf, grote kwaliteit

Metaalconstructies Rabaey Pieter BV uit Jabbeke maakt en plaatst al ruim tien jaar metalen trappen en balustrades, omheiningen en poorten, afdaken en loodsen. “We onderscheiden ons doordat dit allemaal maatwerk is en we voldoen aan de EN 1090 -EXC 2-normering voor staal S235-S275. Zo kunnen we CE-markeringen en DOP-verklaringen uitreiken. Slechts weinig kleine bedrijven zoals wij – ons team bestaat uit negen gemotiveerde mensen – kunnen dit voorleggen”, legt bedrijfsleider Pieter Rabaey uit. 

“We volgen projecten van a tot z op en maken het meeste in eigen huis. Op die manier houden we zicht op de kwaliteit en de afwerking”, legt Pieter Rabaey uit. “De projecten worden door ons of door een landmeter opgemeten. Sommige realisaties vragen maanden voorbereiding, waarbij we alle details nauwgezet bespreken en uittekenen met de klant, de architect en de stabiliteitsingenieur. Voordat alles in productie gaat, tekenen we het volledige project in 3D. Aan de hand daarvan maken we een 2D-tekening. Die maakt het project voor de klant en productiemedewerkers duidelijk en overzichtelijk. De productie gebeurt in ons eigen atelier. Zo kunnen we alles nauw opvolgen. Daarna laten we de stukken poederlakken volgens de eisen van de projectopdracht. De voorbehandeling kan zowel bestaan uit galvaniseren als metalliseren. We gebruiken ook vaak de combinatie van metalliseren, KTL en poederlakken. Dit biedt een gelijkaardige corrosieweerstand als galvaniseren, maar met een fijnere afwerking. Ook het plaatsen en afwerken ter plaatse doen we volledig zelf.”

Pergola op het marktplein van Harelbeke.

Openbare en industriële gebouwen

Het bedrijf werkt graag mee aan openbare en industriële gebouwen. “Recent deden we dat op Campus Cadix, op het Eilandje in Antwerpen. Daar plaatsten we niet alleen staalconstructies voor de ruwbouw, maar ook terrasconstructies, spiltrappen, hekwerk, draaipoorten en binnen- en buitenbalustrades. Aan de andere kant van de stad, op Campus Bluegate, stonden we in voor de metalen omheiningen, balustrades, schuifpoorten en een openschuivend afdak boven de gasopslag. Bij Jeugd- en Bewegingscenter De Maalzaak in Maarkedal plaatsten we in opdracht van Detrac dakrandprofielen en balustrades. In het Sint-Theresia Instituut in Deinze installeerden we balustrades en handgrepen voor Himpe. Op het marktplein in Harelbeke plaatsten we een pergola van 45 op 28 meter.”

Metalen spiltrap op Campus Cadix in Antwerpen.

Chemie

Metaalconstructies Rabaey Pieter plaatst ook regelmatig staalconstructies en industriebouw voor de chemische sector. Andere opvallende referenties zijn de terrassen en luifels van de assistentiewoningen langs de Rederskaai in Zeebrugge en de balustrades voor residentie Théo van Doesburg in Oostduinkerke, beide in opdracht van Christiaens Bouw.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details