Platform voor de bouw
Nieuws

“Klimaatplafonds waren nooit eerder zó relevant als vandaag”

AXA – SAPP BLH30-20 (14) kopiëren
Klimaatplafonds duiken steeds vaker op in kleine kantoren, scholen en ziekenhuizen, zoals hier bij Axa in Brussel, ontworpen door A2RC Architects.

Tekst | Interalu

Beeld | Bart Gosselin – Interalu

16 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Bijna vijftig jaar na haar oprichting in 1971 is de Antwerpse onderneming uitgegroeid tot een ‘plafondengineer’ die thermisch en akoestisch performante, ecologische en esthetische klimaatplafondsystemen ontwikkelt. “Voortdurend bijleren, openstaan voor nieuwigheden en oplossingen bedenken die verder reiken dan de hedendaagse standaard: dat is onze filosofie”, vertel Carlo Miers, commercial director bij Interalu.  

Klimaatplafonds zijn al langer niet meer exclusief voorbehouden voor grote gebouwen, maar duiken steeds vaker op in kleine kantoren, scholen en ziekenhuizen. Bovendien worden ze niet meer alleen toegepast als neutrale,
doorlopende structuren, maar zijn ze verkrijgbaar in allerlei vormen en kleuren. “Voor elk project bieden we een geknipte oplossing. We houden rekening met de architecturale eisen, technische specificaties en wensen van de bouwheer. En dan zorgen wij voor het juiste plafond”, aldus Miers.

Wie belang hecht aan hygiëne en schone lucht kiest voor klimaatplafonds, zoals in deze tandartspraktijk in Parijs.

Gezondheid

In tijden waarin COVID-19 de wereld in een houdgreep heeft, worden we ons meer bewust van het belang van optimale luchtkwaliteit. “Hygiëne en schone lucht staan hoog op ieders agenda, niet enkel bij zorginstellingen of laboratoria, maar ook in scholen en bedrijven”, vertelt Miers. “Nog een reden waarom stralingssystemen zoals klimaatplafonds aan populariteit winnen. Ze koelen en verwarmen zonder luchtverplaatsingen. Lees: zonder stof of bacteriën te verspreiden. Een erg actueel thema! Technisch en akoestisch comfort, energie-efficiëntie en esthetiek waren al van doorslaggevend belang in de keuze voor stralingssystemen zoals klimaatplafonds. Hier komt nu ook nog eens gezondheid bij”, concludeert Miers. 

Maatwerk

Interalu is een 100 % Belgisch familiebedrijf met productie-eenheid en hoofdzetel in Wilrijk, vestigingen in Luxemburg, Nederland en Frankrijk en een partner in Italië. Het is de enige Belgische firma die haar klimaat-
plafonds zelf ontwikkelt en produceert. “Dankzij onze intensieve R&D stoppen we niet met evolueren. In 2021 bestaan we vijftig jaar en zullen we ook een nieuw product lanceren!” licht Miers alvast een tipje van de sluier.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details