Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Krachtenbundeling met meerwaarde

Park-and-Ride-3
“P+R Linkeroever valt sowieso in de klasse van uitdagende opdrachten”, vertelt projectmanager Christophe Van den Bossche.

Tekst | Els Jonckheere

Beeld | VINCI Energies

25 januari 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

P+R Linkeroever is niet enkel qua uitstraling en opbouw een unieke parkeergarage. Ook op het vlak van technieken behoort het gebouw tot de primussen van de klas. Dankzij de Total Technical Solutions-aanpak van VINCI Energies, waarbij ITB nauw samenwerkte met Cegelec, TranzCom en VINCI Facilities, ontstond een state-of-the-artoplossing die zich definieert door integratie, veiligheid en duurzaamheid.

108 camera’s, 1.255 sensoren die aangeven welke parkeerplaatsen vrij zijn, 225 bewegingsdetectoren, 10 kilometer kabelbaan, dertien laagspanningsborden, 1.011 branddetectoren, 72 sirenes, 1.000 kVa elektrisch oplaadvermogen, 125 laadpalen (met basisinfrastructuur om tot 750 uit te breiden), 4G/Astrid, een elektronisch parkingmanagementsysteem, 91 brandhaspels,
78 brandblussers en een brandpomp met een capaciteit van 200 m³/h aan 11 bar: P+R Linkeroever is een technologisch hoogstandje geworden. 

P+R Linkeroever is een technologisch hoogstandje geworden.

Hoogtechnologisch, duurzaam én veilig

Het is dan ook met bijzonder veel trots dat ITB als hoofdaannemer technieken op dit project terugkijkt. “P+R Linkeroever valt sowieso in de klasse van uitdagende opdrachten”, vertelt projectmanager Christophe Van den Bossche. “Vooral de veelzijdigheid bracht de nodige complexiteit met zich mee. Toch is het net in dit soort projecten dat we het verschil kunnen maken. Als onderdeel van VINCI Energies België hebben we immers toegang tot een gigantische kennis en expertise over zaken die buiten onze corebusiness vallen. Bovendien leidt een bundeling van krachten onder hetzelfde dak altijd tot een beter resultaat op het vlak van integratie. In dit project zorgde deze aanpak ervoor dat we niet alleen technologisch hoge ogen hebben gegooid, maar ook een uiterst duurzaam en veilig resultaat hebben neergezet.”

Concreet zorgde ITB voor de elektrische installaties en de coördinatie van alle werken die met de technieken gerelateerd waren. Cegelec werd ingeschakeld voor het sanitair, de HVAC en de brandhaspels. TranzCom kreeg de verantwoordelijkheid om het gebouw conform de regelgeving inzake ASTRID en 4G te maken. “Eenmaal de parkeergarage operationeel is, wordt ook een vierde poot van VINCI Energies ingeschakeld”, vertelt Christophe Van den Bossche. “VINCI Facilities zal immers instaan voor het onderhoud van zowel het gebouw als de technische installaties.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details