Platform voor de bouw
Kwalitatief logistiek vastgoed voor pan-Europese speler

Kwalitatief logistiek vastgoed voor pan-Europese speler

De gereputeerde magazijnontwikkelaar liet er door hoofdaannemer ASK Romein een gloednieuw logistiek complex van 32.000 m² optrekken, dat is opgedeeld in twee units met kwalitatieve kantoor- en opslagruimte. 

“We stonden niet alleen in voor de ruwbouw, maar ook voor de technische installaties, de afwerking en de buitenaanleg”, benadrukt Jurgen Wolfs.

Logistics Capital Partners (LCP) is een van de top 10-ontwikkelaars voor magazijnruimte in Europa. De snelgroeiende onderneming was in het verleden al actief in Nederland, Italië, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, waar het onder meer vastgoedprojecten realiseerde voor grote internationale klanten als Amazon, Primark, XPO en Kering Group (Gucci, Yves Saint Laurent), en richt haar pijlen nu ook resoluut op België. Na de opening van zijn Belgische kantoor in 2018 investeerde LCP in de bouw van een tweeledig magazijncomplex in Nijvel, waarvoor het met het farmaceutische bedrijf Medi-Market al meteen een eerste volwaardige huurder wist te strikken. Het mag duidelijk zijn: de officiële lancering van LCP op de Belgische logistieke vastgoedmarkt is een feit.  

LCP strikte met Medi-Market al meteen een eerste volwaardige huurder.

Onvervalst totaalproject

Om zijn nieuw logistiek centrum in de industriezone van Zuid-Nijvel volgens de regels van de kunst te kunnen realiseren, deed LCP (via extern project-manager BOS Services) een beroep op de expertise van ASK Romein. De gerenommeerde industriebouwer uit Malle kreeg tien maanden de tijd om het 32.000 m² grote magazijncomplex van a tot z op te trekken. “We stonden niet alleen in voor de ruwbouw, maar ook voor de technische installaties, de afwerking en de buitenaanleg. Het was met andere woorden een onvervalst totaalproject”, vertelt Jurgen Wolfs, Directeur der Werken bij ASK Romein. “Het complex bestaat uit twee gebouwen: enerzijds een eerste unit met 15.800 m² opslag- en 1.580 m² kantoorruimte, anderzijds een tweede unit met 15.700 m² opslag- en 598 m² kantoorruimte. De magazijnen zijn dus quasi identiek, maar het kantoorgedeelte van unit 1 is aanzienlijk groter. Vermits LCP daar tijdens de bouw een huurcontract voor afsloot met Medi-Market, hebben we in volle uitvoering nog een reeks planwijzigingen moeten doorvoeren om de kantoorruimte te verviervoudigen. Dit heeft de oplevertermijn met amper twee maanden verlengd.”

Beide units omvatten bijna 16.000 m² magazijnruimte.

Een strakke bouwtermijn

Beide gebouwen staan op paalfunderingen en beschikken over een beton-structuur met prefabkolommen, voorgespannen liggers en welfsels. Hun buitenschil bestaat uit geïsoleerde betonnen gevelpanelen, die bekleed zijn met geïsoleerde stalen sandwichplaten – verticaal geplaatst op de maga-zijnen en horizontaal geplaatst op de kantoorgedeeltes. De wit gecoate stalen dakplaten zijn aangevuld met dakisolatie en een pvc-dakdichting. De magazijnen zijn uitgerust met een polierbetonvloer met een hoge vlakheidsklasse en zonder zaagsneden. Een PLUVIA-systeem voert het regenwater af naar een extern bufferbekken. “In technisch of bouwkundig opzicht had dit project geen primeurs voor ons in petto, maar door de coronapandemie hebben we een maand verloren omdat de paalfundering niet geplaatst kon worden. Gelukkig hebben we dit tijdverlies kunnen goedmaken in de loop van het verdere uitvoeringsproces, ondanks de vooropgestelde strakke bouw-termijn van amper tien maanden. Bovendien voldoen zowel de magazijnen als de kantoren aan alle vooropgestelde kwaliteitseisen, dus we zijn zeer tevreden met het eindresultaat. We hebben eens te meer bewezen dat omvangrijke totaalprojecten als deze perfect binnen onze mogelijkheden passen. Dat blijkt ook uit het feit dat BOS Services ons intussen al heeft ingeschakeld voor een tweede gezamenlijke realisatie.”  

“Het tijdverlies door corona hebben we goedgemaakt in het verdere uitvoeringsproces, ondanks de strakke bouwtermijn van amper tien maanden”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details