Platform voor de bouw
Kwalitatief schrijnwerk in diverse vormen en maten
Het project omvatte de plaatsing van een 450-tal aluminiumelementen in diverse vormen en maten.

Kwalitatief schrijnwerk in diverse vormen en maten

In elk gebouw speelt het buitenschrijnwerk een hoofdrol, zowel in functioneel als esthetisch opzicht. Kiezen voor hoogwaardige oplossingen en een vakkundige plaatser is dan ook geen overbodige luxe. Daarom ging Algemene Bouw Maes voor LUX1 in zee met De Jaeghere. Deze firma uit Meulebeke combineert immers excellent vakmanschap met uiterst kwalitatieve materialen. In dit project viel de keuze eens te meer op de aluminiumprofielen van Schüco.

Voor De Jaeghere was LUX geen alledaagse opdracht. Niet alleen was dit het grootste order in de bestaansgeschiedenis van het bedrijf. Er moest ook een brede waaier aan verschillende elementen in een recordtempo geproduceerd en geplaatst worden. “Organisatie is het kernwoord in dergelijke projecten”, vertelt bestuurder Frederic David. “Gelukkig is dat net onze voornaamste troef. Sinds onze oprichting hanteren we een proactieve aanpak met grote voorbestellingen van materialen op basis van vroege detaillering in het voortraject. Daarnaast anticiperen we in onze planning op drukke momenten en onverwachte marktomstandigheden.”

Ook de schuiframen van alle wooneenheden zijn uitgerust met Schüco-profielen.

Sterk partnership

“Desalniettemin zijn we bij de realisatie van LUX1 toch flink uit onze pijp mogen komen”, geeft Frederic David aan. Het project omvatte immers de plaatsing van al het aluminium schrijnwerk. Het ging om een 450-tal elementen in diverse vormen en maten. Qua ramen zijn er draai-kip- en stolpuitvoeringen, maar eveneens vaste en (dubbele) schuiframen. Daarnaast was er sprake van verschillende deuren, sasdeuren … Traditie-getrouw kozen we voor de profielen van Schüco, dat al vele jaren onze vaste systeemleverancier is. De prijs-kwaliteitsverhouding van deze oplossingen is ongeëvenaard. Bovendien hebben de Schüco-systemen geen geheimen meer voor ons. In combinatie met onze enorme vakkennis zorgt dat ervoor dat we zelfs de moeilijkste opdrachten en kleinste details tot een goed einde kunnen brengen. Voor de beglaasde elementen in LUX1 gebruikten we glas van AGC, waarmee we eveneens al lange tijd een sterk partnership hebben. Tot slot rustten we alle woningen uit met zonwering van Renson. Blijkbaar hebben we indruk gemaakt, want we worden ook ingeschakeld voor LUX2. Waarbij we nog een versnelling hoger
zullen moeten schakelen, want daar zijn een zeshonderdtal elementen vereist.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details