Platform voor de bouw
Nieuws

Kwalitatieve glasoplossingen op maat

In Left wordt ongeveer 1420 m² gelaagde geharde beglazing van Solver gebruikt.

Tekst | Els Jonckheere

Beeld | Solver

23 maart 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Hedendaagse architectuur is onlosmakelijk verbonden met indrukwekkende glaspartijen. Niet alleen voor de ramen, maar evenzeer voor allerhande andere constructies. Hierbij worden steeds vaker de grenzen van het technisch haalbare opgezocht. Een leverancier die proactief meezoekt naar de juiste oplossing kan een wereld van verschil maken. Solver Solutions is een van die witte raven die zijn expertise proactief inzet om voor elk project de juiste oplossing te vinden. Met succes, want steeds meer indrukwekkende gebouwen dragen de signatuur van deze relatief jonge distributeur.

Voor Brucity leverde Solver circa 650 m² gelaagde geharde beglazing voor de binnen- en buitenbalustrades.

Toen de nieuwe glasdistributeur Solver Solutions in 2013 de markt betrad, had niemand gedacht dat het bedrijf zo’n hoge vlucht zou nemen. Vandaag is de firma immers de geprefereerde partner van talrijke aannemers, regionale glashandelaars en metaalverwerkers in België, Luxemburg, Noord-Frankrijk en West-Duitsland. “We concentreren ons doelbewust op speciale constructies voor de projectmarkt”, vertelt oprichter en zaakvoerder Gerhard Lugtigheid. “Denk maar aan scheidings- of keuken/badkamerwanden, deuren, beloopbaar glas, balustrades, bescherm- en beveiligingsglas, maar ook gebogen glas met extreme vormen, aangepast aan de vorm van trappen, balkons of gevels … Daarnaast kunnen professionals bij ons terecht voor float glas in verschillende diktes, moeilijk vindbaar figuurglas of antikras- en isolatieglas. Meestal bieden we meerdere opties aan: helder, gekleurd, gelaagd of mat, met zeefdruk … We zien het als onze missie om telkens de beste oplossing te vinden waarmee een architecturaal concept naar de praktijk kan worden vertaald. En dat lukt ons vrijwel altijd dankzij ons omvangrijke netwerk van Europese producenten.”

Geen verrassingen

Toch maakt Solver Solutions niet alleen het verschil met zijn uitgebreide gamma en proactieve aanpak. Het bedrijf zweert bij een correcte prijssetting en dat wordt sterk gewaardeerd. “Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan kwaliteit”, verduidelijkt Gerhard Lugtigheid. “We vinden het echter onverantwoord om de huidige sterke prijsstijgingen door te rekenen aan onze klanten. Solver Solutions profileert zich als een evenwichtige partner die geen verrassingen in petto heeft. Vandaar ook dat we er een eigen vrachtwagenpark op nahouden. Op die manier kunnen we de afgesproken leveringstermijnen nakomen én flexibel inspelen op onvoorziene omstandigheden.”

Het glas van Solver wordt verwerkt in de terrasafscheidingen.

Indrukwekkende referentielijst

Het is een bedrijfsstrategie die werkt, want ondanks zijn jonge leeftijd heeft Solver Solutions al aan tal van indrukwekkende projecten meegewerkt. Gerhard Lugtigheid: “Zo leverden we het beloopbare glas voor de glazen vloeren in De Rotterdam. Ook al het binnenglas van de liften en het wandelpad in de Connector van Zaventem dragen onze signatuur. Idem dito voor de binnenbalustrades in het Chirec-ziekenhuis van Oudergem of het binnenglas in Westland Shopping Center. En in het Wilfried Martens-gebouw van de Europese Commissie zorgden we voor alle scheidingswanden.

Troeven opnieuw gedemonstreerd

Vandaag is Solver Solutions betrokken bij twee uiterst bijzondere projecten. In het interieur van Brucity, het nieuwe administratieve centrum van Stad Brussel, zullen tal van glazen constructies terug te vinden zijn. Gerhard Lugtigheid: “Wij leverden circa 650 m² gelaagde geharde beglazing voor de binnen- en buitenbalustrades, die gemaakt en geplaatst worden door Cevan uit Maaseik. De uitdaging hierbij was voor de juiste prijs extra heldere beglazing te vinden in zowel rechte als gebogen beglazing. Een tweede prestigieus project is Left, een appartementencomplex op de Antwerpse Linkeroever, waar ongeveer 1420 m² gelaagde geharde beglazing van ons zal worden gebruikt. We leverden dit aan Metalproject uit Overpelt, dat het tot balustrades en terrasafscheidingen verwerkt. Left is een hoog gebouw, waardoor extra rekening moet worden gehouden met de mogelijke weersinvloeden. Daarom werd er gekozen voor een erg stijve folie die de glassamenstelling beter beschermt. Daarnaast moesten we ook in dit project op zoek naar een optimale kwaliteit binnen de budgettaire vereisten, wat niet evident was in deze tijden van materiaalschaarste. Beide projecten tonen perfect aan dat Solver Solutions erin slaagt om de wensen van de klant op het vlak van kwaliteit, innovatie, prijs en leveringsbetrouwbaarheid te respecteren, zelfs wanneer dit vanwege externe factoren niet eenvoudig is.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details