Platform voor de bouw
Nieuws

Kwalitatieve groendaken met geblazen substraat

Groendak 2 – aangepast kopiëren
“Enerzijds blazen we substraat in opdracht van andere aannemers, anderzijds voeren we ook regelmatig totaalprojecten uit”, aldus Michael Hoppenbrouwers.

Tekst | Tim Janssens

Beeld | Fihuma

2 juni 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Dat ze dit doen met behulp van een specifieke blaastechniek, is een belangrijke troef. “Zo hoeven we niet met big bags te sleuren en kunnen we ook op moeilijk bereikbare plaatsen een mooie laag substraat aanbrengen”, legt BU Manager Michaël Hoppenbrouwers uit. 

Met bijna vijftien jaar ervaring op de teller heeft Fihuma zijn strepen al ruimschoots verdiend in de groendaksector. Het bedrijf uit Wijnegem, dat ook bedreven is in het blazen van dakgrind, stelt zich flexibel op en kan een tweeledige rol vervullen. “Enerzijds blazen we substraat in opdracht van andere aannemers, anderzijds voeren we ook regelmatig totaalprojecten uit, waarbij we het volledige groendaksysteem voor onze rekening nemen.”

Snelle service, optimaal resultaat

Als Fihuma zelf het volledige groendak mag realiseren, plaatst het – afhankelijk van de gewenste opbouw – de drainagematten (inclusief scheidingsweefsel), blaast het extensief of intensief lavasubstraat en zaait het de vegetatie manueel in (sedum- of grasmatten, siergrassen, kruiden …). Ook wandel- en grindstroken, die soms nodig zijn voor de brandveiligheid of de algemene functionaliteit en esthetiek, kan Fihuma naadloos in de groendakopbouw integreren. “Een van onze sterktes, naast onze jarenlange ervaring en flexibele werkwijze, is dat we gebruikmaken van een specifieke blaastechniek”, benadrukt Michaël Hoppenbrouwers. “Zo kunnen we zelfs op moeilijk bereikbare plekken een mooie daktuin aanleggen, zoals op hoge gebouwen. Een enorm voordeel ten opzichte van transport via klassieke bulkgoederen of big bags, waarbij je het substraat nadien ook nog eens moet egaliseren. Zo winnen we tijd en kunnen we steevast een snelle service garanderen. Nadat we een groendak hebben aangelegd, komen we bovendien nog een keer ter plaatse om eventueel extra te bemesten en bij te zaaien. Zo slagen we erin om telkens een optimaal resultaat te garanderen en dragen we ons steentje bij aan duurzame bouwprojecten!”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details