Platform voor de bouw
Kwalitatieve loods in grootste bedrijvenpark van Vlaanderen
Deze loods met kantoren verrees in het grootste bedrijvenpark van Vlaanderen.

Kwalitatieve loods in grootste bedrijvenpark van Vlaanderen

In Willebroek werd in opdracht van MG Real Estate een loods met kantoren gebouwd met een totale oppervlakte van 9.000 m². Jurgen Wolfs, Directeur der Werken bij de Belgisch-Nederlandse industriebouwer ASK Romein: “Er was bijzonder weinig tijd om dit project op te leveren. Dankzij een open communicatie tussen onze teams en die van de klant slaagden we erin om de loods netjes binnen de vooropgestelde termijn en het beoogde budget af te werken. Intussen haalden we ook al een contract binnen voor een volgend project van MG Real Estate.”

De gevel bestaat uit geïsoleerde betonnen en stalen panelen.

De loods in Willebroek maakt deel uit van MG Park De Hulst, het grootste bedrijvenpark van Vlaanderen. ASK Romein verzorgde de volledige ruwbouw van de loods, met schroefpalen en funderingen in gewapend beton en een stalen structuur. De gevel bestaat uit geïsoleerde betonnen sandwichpanelen en geïsoleerde stalen gevelpanelen. Het stalen dak is afgewerkt met 10 centimeter isolatie en pvc-dakbedekking. “We plaatsten ook een Pluvia-systeem voor de hemelwaterafvoer. En tussen de loods en de kantoren zit een betonnen brandwand”, zegt Jurgen Wolfs. “Het bijzondere aan dit project is de grote overspanning van de loods: 50 meter! Een technische uitdaging, waardoor er binnenin een enorme vrije ruimte ontstond.”

Tussen de loods en de kantoren zit een betonnen brandwand.

Multimodale logistieke uitvalsbasis

De loods is een van de sluitstukken van MG Park De Hulst. De site is 500.000 m² groot, beschikt over 95.000 m² zonnepanelen en is CO2-neutraal. Jurgen Wolfs: “Met drie laadperrons voor grote vrachtwagens, drie laadperrons voor bestelwagens en directe toegang tot de laad- en loskades van het Zeekanaal Brussel-Schelde is de site een ideale multimodale logistieke uitvalsbasis.”

Deze Willebroekse site is een ideale multimodale uitvalsbasis aan het Zeekanaal Brussel-Schelde.

Open communicatie

Zoals vaak was de bouwtijd ook in dit project erg kort. Jurgen Wolfs: “Het was de eerste keer dat we met MG Real Estate mochten samenwerken. De deadline was heel krap en het bouwtempo lag hoog. Toch merkten we al snel dat de bedrijfscultuur van MG Real Estate volledig aansluit bij onze manier van werken. Door transparant te communiceren, konden we op korte tijd grote stappen zetten. Een mooi voorbeeld van de constructieve relatie die we steevast opbouwen met onze klanten.”    

TECHNISCHE FICHE

Bouwheer MG Real Estate (Gent)
Hoofdaannemer(s) ASK Romein (Malle)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details