Lameire Bedrijfspresentatie

Om de stabiliteit van de omliggende gebouwen en terreinen te garanderen, was het nodig om beschoeiingswanden te voorzien.

01:05
27-02-2019

Lameire | Bedrijfspresentatie

Oplossing voor elke ondergrond

Elk duurzaam gebouw steunt op een optimaal uitgevoerde fundering. Helaas durft de ondergrond weleens roet in het eten te gooien. Aannemers die geen risico willen lopen, doen daarom beter een beroep op een specialist ter zake. Zoals Lameire Future Foundation Technics uit Eeklo, dat voor elke ondergrond een adequate oplossing kan bieden. Dat deed het ook bij de realisatie van het Hippodrome-project in Laken, waar de stabiliteit van de omliggende wanden in het gedrang dreigde te komen.

Lameire Bedrijfspresentatie

De beschoeiingswanden moesten voldoende diep worden aangezet om de waterverlaging te beperken tot de bouwput zelf.


Al meer dan veertig jaar speelt Lameire een pioniersrol op het vlak van beschoeiingstechnieken, en dit zowel in België als het buitenland. “Onze expertise behelst zowel beschoeiing met secanspalen als soilmix- en berlinerwanden”, vertelt projectleider Nicolas De Pestel. “Voorts realiseren we tal van dieptefunderingen. Veelal betreft het grotere projecten, zoals appartementencomplexen, scholen, zorgcentra … We beschikken immers over de knowhow en een hoogtechnologisch machinepark om de grootste uitdagingen tot een goed einde te brengen.”

Hippodrome

Intussen demonstreerde Lameire Future Foundation Technics zijn vakkennis in tal van prestigieuze projecten. Denk onder meer aan De Krook in Gent, de Handelsbeurs in Antwerpen of de brug over de E40 in Merelbeke. Binnenkort mag daar ook Hippodrome in Laken aan worden toegevoegd, want voor de realisatie van dit prestigieuze wooncomplex annex rusthuis en crèche kwam de expertise van de firma ten zeerste van pas. “Deze fraaie ontwikkeling situeert zich op de vroegere site van wijnverdeler Foucroy”, vertelt Nicolas De Pestel. “Om de stabiliteit van de omliggende gebouwen en terreinen te garanderen, was het nodig om beschoeiingswanden te voorzien. Deze moesten bovendien ook nog eens voldoende diep worden aangezet om de waterverlaging te beperken tot de bouwput zelf. We kozen voor twee grond- en waterkerende soilmixwanden: één van 165 meter op een diepte van 16 meter en een andere van 270 meter op 19 meter diepte. Deze wanden zijn gestabiliseerd met circa 330 grondankers.”

Tekst: Els Jonckheere
Beeld: Lameire

Bouwen aan Vlaanderen partners

TheresianenkloosterAventi