Platform voor de bouw
“Levenslang leren en veiligheid zijn essentiële onderdelen van duurzaam ondernemen”
“We hopen een echte ‘cultuur’ van veiligheid en levenslang leren te kunnen verankeren in het DNA van onze klanten”, benadrukt Ingrid Nys.

“Levenslang leren en veiligheid zijn essentiële onderdelen van duurzaam ondernemen”

Bijdragen aan de implementatie van een allesomvattende veiligheidscultuur in bedrijven en levenslang leren stimuleren: dat is in een notendop het ‘mission statement’ van NOA Trainings. Het opleidingsinstituut maakte de voorbije twaalf jaar naam met beroepsopleidingen op de werkvloer en specifieke vormingen voor werkgevers in de eigen NOA Academy, maar wil zijn scope verder verbreden. “We zijn veel meer dan een opleidingsverstrekker in de klassieke zin van het woord”, benadrukt oprichtster en zaakvoerder Ingrid Nys. 

Toen NOA Trainings het levenslicht zag, waren veiligheid en opleidingen voor veel (bouw)bedrijven al te vaak niet meer dan een verplichte formaliteit. Anno 2023 zijn de geesten gerijpt en beseffen zowel werkgevers als werknemers dat het allerminst overbodige luxe is. Naast de algemene en verplichte opleidingen zijn ook bedrijfsspecifieke vormingsmomenten erg in trek. “Dat hoeft niet te verbazen, want veiligheid en levenslang leren zijn essentiële onderdelen van verantwoord werkgeverschap en duurzaam ondernemerschap”, zegt Ingrid Nys. “Dat betekent ook dat wij voortdurend bekijken hoe wij onze doelgroep op dit vlak kunnen ontzorgen, bijvoorbeeld door middel van nieuwe diensten. Tot nog toe focusten we in onze trainingen vooral op het personeel dat actief is op de werkvloer. We willen die scope nog prominenter uitbreiden naar het directie- en managementniveau – inclusief specifieke functies zoals hr-managers, preventieadviseurs enzovoort, die nu al vaak onze rechtstreekse opdrachtgevers zijn. Zo hopen we een echte ‘cultuur’ van veiligheid en levenslang leren te kunnen verankeren in het DNA van onze klanten: niet enkel bottom-up vanop de werkvloer, maar zeker ook top-down vanuit de directie en het management.”

Hybride leren

Dit laatste vertaalt zich ook in de inhoud van de opleidingen en het educatief materiaal. Op directie- en managementniveau zal het accent vooral op ‘soft skills’ zoals communicatie, leiding geven en coaching liggen. “Onze lesgevers zijn zeer ervaren experten, die de meest recente kennis en inzichten hebben in hun vakgebieden. Ons kennisaanbod voor de bouw is dan ook bijzonder breed: van noodplannen en evacuatie over de basisopleiding veiligheid tot specifiekere vaardigheden zoals werken in besloten ruimtes en op hoogte, bedrijfshulpverlening, het bedienen van kranen …”, legt Ingrid Nys uit. “Ook met de kwaliteit van ons lesmateriaal en onze opleidingsmethodes maken we een belangrijk verschil. We tonen niet zomaar een paar slides in een of ander vergaderzaaltje. Wij willen trainingen aanbieden die op een erg praktijkgerichte wijze de laatste theoretische inzichten meegeven en demonstreren hoe ze geïmplementeerd kunnen worden, zowel ‘in company’ (lees: op de werkvloer van onze klanten) als in ons eigen opleidingscentrum in Turnhout. Aan dat ‘hybride leren’ hechten we enorm veel belang, net als onze klanten. Zij hebben stuk voor stuk de intrinsieke motivatie om hun werknemers in de beste omstandigheden te kunnen laten opereren. Daar zijn we blij om, want dat levert uiteraard de beste resultaten op.”

“We willen onze scope nog prominenter uitbreiden naar het directie- en managementniveau”, geeft Ingrid Nys aan.

Anticiperen op trends en innovaties

De vinger aan de pols houden is voor NOA Trainings een absolute prioriteit. De bouwpraktijk evolueert immers razendsnel, ook op technologisch vlak. “We trachten ons lesmateriaal en onze leermethodes voortdurend te optimaliseren op basis van wat er leeft in de sector, onder meer door te anticiperen op nieuwe trends en innovaties”, geeft Ingrid Nys aan. “Een goed voorbeeld is de nakende opmars van e-trucks, die een andere manier van rijden, bedienen en onderhouden zullen vergen dan klassieke vrachtwagens. Er moet nog heel wat water naar de zee vloeien vooraleer het zover zal zijn, maar wij zijn nu al aan het uitzoeken hoe we daar goede trainingen voor kunnen uitwerken. Ook de potentiële meerwaarde van bijvoorbeeld virtual reality en e-learning ter
ondersteuning van onze opleidingen zijn we volop aan het bestuderen. Het moet relevant zijn voor ons educatief kader en ons doelpubliek, dus dat vergt wel wat denkwerk, in nauw overleg met klanten, producenten en gebruikers.”

Levenslang blijven leren

Aangezien de bouwpraktijk steeds complexer en allesomvattender wordt, is levenslang leren een must, besluit Ingrid Nys. “Vroeger volstond het misschien nog om werknemers louter met hun machine te leren omgaan, maar nu niet meer. Ze opereren in een drukke, tijdsgebonden logistieke omgeving, waarbij verschillende processen steeds meer datagedreven en geautomatiseerd zijn. Lees: zij zijn een deel van een complex ecosysteem van activiteiten. Zo’n training moet dus veel verder gaan dan alleen de manier waarop een machine werkt. Het gaat ook om duurzaamheid, veiligheid, ergonomie, procedures en standaarden, het logistieke totaalplaatje … We vinden het belangrijk dat we mensen blijven meenemen in die evolutie, zodat we ze zelf ook in positieve zin kunnen laten evolueren. Erg ambitieus beseffen we, maar het is wel hoe dit bedrijf destijds gestart is en hoe wij de toekomst tegemoetzien: waardengedreven en mensgericht.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details