Platform voor de bouw
Lijmexpert speelt optimaal in op veranderende marktomstandigheden
Het verlijmen van kalkzandsteen blijft de corebusiness van Zuidland Lijmwerken, maar ook andere pistes kunnen in de toekomst zeker een optie zijn.

Lijmexpert speelt optimaal in op veranderende marktomstandigheden

Minder gevulde orderboekjes, hogere bouwkosten, stijgende rentes …: het zijn geen evidente tijden in de bouwsector, maar Zuidland Lijmwerken blijft allerminst bij de pakken zitten. Het Nederlandse lijmbedrijf maakte de nodige tijd en ruimte vrij om zijn interne reorganisatie op punt te zetten, de Zuidland-app verder uit te rollen en het laatste beetje papierwerk te digitaliseren. “Bovendien zijn we volop aan het bekijken of en hoe we onze activiteitenhorizon kunnen verbreden, zodat we in de toekomst naast het verlijmen van kalkzandsteen eventueel ook andere delen van het ruwbouwproces voor onze rekening kunnen nemen”, zegt directeur Alexander Naenen. 

‘Elk nadeel heb z’n voordeel’, sprak de grote Johan Cruijff ooit. Een principe dat Zuidland Lijmwerken de voorbije maanden huldigde door de verminderde bouwactiviteit in de Lage Landen te compenseren met strategische bedrijfsvoering. “Anderhalf jaar geleden zijn we Zuidland Lijmwerken beginnen omvormen van een klein familiebedrijf naar een echte kmo, inclusief andere structuur en aanpak. Deze transitie hebben we het afgelopen jaar verder kunnen doorvoeren, met kwaliteit en klanttevredenheid als primaire uitgangspunten. Zo is nazorg voortaan ook een belangrijk speerpunt in onze werking. Want zoals we eerder al aangaven: qua service willen we bekendstaan als de Coolblue van de lijmwereld. Een hoge, maar terechte ambitie die we voorlopig prima weten te realiseren”, legt Alexander Naenen uit.

Ook de werking van de Zuidland-app, die vorig jaar gelanceerd werd, is inmiddels verder verfijnd.

Volledig digitaal

Ook de werking van de Zuidland-app, die vorig jaar gelanceerd werd, is inmiddels verder verfijnd. “We zijn aanbeland in fase 2 van de ontwikkeling, waarbij we de principes van de Nederlandse wet rond kwaliteitsborging doortrekken naar onze werkwijze in België. Dit impliceert dat we expliciet kunnen aantonen dat de werken volgens de regels van de kunst gebeurd zijn, met name via een specifiek dossier over het verlijmen van de kalkzandsteen”, vertelt Alexander Naenen. “Voorts hebben we het laatste stapje gezet op het vlak van digitalisering. Sinds kort hebben onze machines allemaal een QR-code die automatisch naar het digitale keuringsrapport en andere benodigde documenten leidt. Dat was tot voor kort het laatste administratieve aspect dat handmatig verliep, dus nu werken we volledig digitaal!”

Horizon verbreden

Het mag duidelijk zijn: bij Zuidland Lijmwerken is stilzitten niet aan de orde. Nu in organisatorisch en administratief opzicht alles op punt staat, is het gerenommeerde lijmbedrijf volop aan het bekijken of het zijn activiteitenhorizon verder kan verbreden. “Het is onze ambitie om in de toekomst meer delen van het ruwbouwproces voor onze rekening te nemen en hoofdaannemers op die manier nog beter te ontzorgen, vermits we dan zelf meer vat hebben op de planning. We gaan alvast beginnen met het verlijmen van betonblokken, maar ook andere pistes kunnen in de toekomst zeker een optie zijn. Desondanks blijft het verlijmen van kalkzandsteen onze corebusiness, temeer omdat het een erg toekomstbestendig bouwmateriaal is: flexibel en herbruikbaar (link met modulair en circulair bouwen), korte bouwtijd, lage milieu-impact, relatief goedkoop … Daar zullen we dus uiteraard ook op blijven focussen!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details