Platform voor de bouw
Living in a box

Living in a box

Wonen in een doos klinkt in eerste instantie niet bepaald aanlokkelijk. Toch zijn er redenen genoeg om het wel te doen. Zeker als we over het box-in-boxconcept van Renopact spreken: een innovatieve techniek om snel, efficiënt en duurzaam een bestaand gebouw te renoveren.

Bij renovaties zit houtskeletbouw in de lift. Het is dan ook een duurzame techniek met vele mogelijkheden om op maat te werken. “Je woning uitbreiden of een extra verdieping creëren? Een atelier of garage in je tuin? Meer licht in je huis brengen of een aangenamer ruimtegevoel krijgen? Met houtskeletbouw is het allemaal perfect mogelijk”, vertelt commercieel manager Leen Beke.

“Het grote voordeel is dat het om een droge verbouwing gaat, wat de realisatietijd aanzienlijk inkort. Skeletbouw is ook ecologisch, want we gebruiken enkel hout uit gebieden waar telkens nieuwe bomen worden aangeplant. Bovendien kan je de structuren gemakkelijk isoleren: het is perfect mogelijk om met deze techniek een lage-energiewoning te creëren.”

Over wat gaat het?

Al verschillende jaren spitst Renopact uit Herentals zich toe op verbouwingen met houtskeletbouw. De ruime expertise die ze hierdoor opbouwde, resulteerde onlangs in een gloednieuw concept: living-in-a-box. Leen Beke legt uit: “Met deze techniek willen we onze renovaties naar een hoger niveau tillen. Vaak krijgen we met gebouwen te maken waar aan de buitenschil geen aanpassingen mogen gebeuren omdat bijvoorbeeld de gevel beschermd is. Door het pand binnenin te ontmantelen om er dan een nieuwe ruwbouw in houtskelet te plaatsen, creëer je duurzame leefentiteiten binnen het bestaande gebouw. De uitvoeringssnelheid, de mogelijkheden naar plaatsing van technieken in de leidingspouw en het proper werken, zijn maar enkele van de vele voordelen. Renopact wil maximaal op de mogelijkheden van deze techniek inzetten, dit naast de klassieke verbouwingen en renovaties in houtskeletbouw.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details