Platform voor de bouw
Maak toestellen slim met huisautomatisering
Niko Home Control laat je toe om met één scherm alle technieken in een huis te bedienen.

Maak toestellen slim met huisautomatisering

Ontdekte jij het gemak van huisautomatisering al? Met Niko Home Control bedien en monitor je zowat alle toestellen, stopcontacten en lichten in huis met één overzichtelijk scherm – thuis of onderweg. Niko’s oplossing voor huisautomatisering is er voor elke soort woning en elk budget, verbouwing of nieuwbouw. Niko Home Control past mooi in elk interieur, is makkelijk te bedienen en is vooral slim. Je maakt er een huis veiliger, efficiënter en energiezuiniger mee.

In 85 % van de Belgische woningen zijn de schakelaars van Niko vandaag terug te vinden. Het familiebedrijf werd in 1919 opgericht door de broers Alfons en Werner De Backer uit Sint-Niklaas. 102 jaar later is Niko uitgegroeid tot een internationale speler met filialen in tien Europese landen en is het Belgisch marktleider in de productie van schakelaars, huisautomatisering, toegangscontrole, lichtregeling en sensoren.

Via de app bedien je alle toestellen en kan je je energieverbruik op de voet volgen.

De durf om te innoveren

De motor van dat succes? Het bedrijf durfde op cruciale momenten te kiezen voor innovatie. In 1997 pakte Niko uit met de eerste generatie huisautomatisering. En in 2011 lanceerde het bedrijf Niko Home Control, waarmee alle systemen in en rondom een huis slim te bedienen zijn via schakelaars, centrale bedieningen, een smartphone en zelfs je stem. Vandaag staat het
systeem nog altijd voor gemak en veelzijdigheid, zowel voor eindgebruikers als voor installateurs. 

De geconnecteerde schakelaar is vanop afstand te bedienen.

Één druk op de knop

Met Niko Home Control bedien je alle technieken in huis – verwarming, verlichting, ventilatie … – op één centraal scherm of met je smartphone of tablet, waar je ook bent. Zo schakel je met één druk op de knop alles uit. Of je checkt in de Niko Home-app op kantoor of je ’s ochtends alle lichten wel hebt gedimd. En je kunt je verwarming al opzetten als je terugkeert uit vakantie. Echt iets voor een nieuwbouwwoning, denk je? Nee, het maakt niet uit in welk soort huis je woont of hoe oud het is. Als er maar elektriciteit is. Peter Vehent, Product Manager Home Control bij Niko: “Om Niko Home Control te installeren in een bestaande woning hoef je niet nood-zakelijk te kappen of te breken. We hebben een systeem waarbij bestaande schakelaars en stopcontacten worden vervangen door geconnecteerde versies. Je kunt er dus voor kiezen om te beginnen met een aantal ruimtes of een aantal functionaliteiten en later verder uitbreiden. Dat is het gemak en de flexibiliteit van het systeem.”

Niko lanceerde een revolutionaire schakelaar: de Digital black.

Revolutionaire digitale schakelaar

Niko lanceerde ook een nieuwe revolutionaire schakelaar: de Digital black. Een intuïtief touchscreen, even groot als een enkelvoudige schakelaar, waarmee je tot twaalf functies bedient, zoals verlichting, rolluiken, muziek of Niko Home Control-sferen. Je stelt de volgorde van de functies zelf in, zodat je snel bij de meestgebruikte functies bent. 

Programmeer routines en activeer meerdere functies met één druk op de knop.

Slim en open systeem 

Niko Home Control is een open systeem dat je aan de slimme systemen van heel wat andere kwaliteitsmerken kunt koppelen, zoals Renson, Velux, Reynaers, Sonos, Bose, Alexa en Google. Je kunt er de verwarming, koeling en het warme water van Vaillant, Bulex, Saunier Duval, NIBE, Mitsubishi Electric, Daikin, Protherm, Danfoss en Aldes mee bedienen. En je koppelt Niko Home Control eenvoudig aan je digitale meter en de SMA-omvormers van je zonnepanelen. Op de Niko Home-app of je centrale touchscreen volg je je energieverbruik op de voet en krijg je tips om energie te besparen. Heb je zonnepanelen? Dan zie je op elk moment hoeveel energie ze al hebben opgewekt en hoeveel je daar zelf van hebt gebruikt. Zo zorgt huisautomatisering niet alleen voor meer comfort, maar bespaar je er ook heel wat energie en geld mee.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details