Platform voor de bouw
Maarten: een nieuw stukje stad in Mechelen
Kwalitatief hoogwaardige ramen tegen eerlijke prijzen met snelle levering: dat is de corebusiness van Moeskops.

Maarten: een nieuw stukje stad in Mechelen

De voormalige campus van AZ Sint-Maarten aan de Leopoldstraat in Mechelen werd definitief gesloopt om plaats te maken voor een volledig nieuwe woonwijk: ‘Maarten’. Deze woonbuurt bevindt zich tussen het treinstation, de vesten en de vaart, en bestaat uit nieuwe appartementen, woningen en winkel- en kantoorruimtes. Naast dit alles werden ook een openbaar park en een leefstraat gecreëerd. Kortom: de site is omgevormd tot een nieuw stukje stad. De eerste bewoners namen er ondertussen hun intrek.

Concreet verrezen er 74 appartementen en 21 woningen in een volledig nieuw binnengebied van 10.000 m², met onder andere een verkeersvrije leefstraat en een nieuw buurtpark. Voorts werden er ook vierhonderd private fietsstallingen geplaatst en is er plek voor 190 wagens. In samenspraak met Stad Mechelen werd besloten om op de nieuw ontwikkelde site ook plaats te bieden aan een stadshotel. De ramen werden geïnstalleerd door Peter Moeskops.

Moeskops put uit jarenlange expertise in raamproductie en -installatie, wat resulteert in een diepgaande kennis.

Optimale oplossing voor elk project

Met decennia ervaring achter de kiezen is Peter Moeskops een gevestigde naam onder aannemers en particulieren voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. De onderscheidende kracht van deze gerenommeerde onderneming ligt in het leveren van kwalitatief hoogwaardige ramen tegen eerlijke prijzen, met snelle leveringstijden en een uitgebreid en divers assortiment als troeven. Het familiebedrijf put uit jarenlange expertise in raamproductie en -installatie, wat resulteert in een diepgaande kennis. Deze expertise stelt hen in staat om in samenwerking met talloze klanten de optimale oplossing te vinden voor diverse projecten, variërend van particuliere woningen tot industriegebouwen en appartementencomplexen. Ook interieurbeglazing behoort tot de specialiteiten. Het bedrijf beschikt over een eigen werkplaats, waar ramen zorgvuldig op maat worden vervaardigd en geassembleerd. Het eindresultaat: onberispelijke producten en tevreden klanten.

Maarten omvat 74 appartementen en 21 woningen in een volledig nieuw binnengebied van 10.000 m², met onder andere een verkeersvrije leefstraat en een nieuw buurtpark.

Elke maand een verdieping

Jelle Moeskops, de eigenaar van het bedrijf, deelt: “Democo Group betrok ons al vanaf de vroege stadia bij de besprekingen over het Maarten-project. Het is niet de eerste keer dat deze aannemer ons benadert. We hebben al heel wat ramen geïnstalleerd, bijvoorbeeld in de Mahatma Gandhiwijk in Mechelen en voor The Residence in Antwerpen. Ze zijn op de hoogte én tevreden van onze reputatie inzake nauwkeurig en fatsoenlijk werk. Voor het hotel hebben we heel veel dezelfde types ramen gezet, behalve op het gelijkvloers en het portaal. Daar weken we iets af van de standaardramen. We waren in de mogelijkheid om verdiep per verdiep af te werken. Telkens in één vlotte beweging. Theoretisch gezien konden we elke maand een verdieping afwerken. We begonnen op het derde verdiep en gingen vervolgens tot het zevende. Dan namen we de eerste twee verdiepingen onder handen, om tot slot het gelijkvloers af te werken. In totaal hebben we voor het hotel ongeveer vierhonderd ramen geplaatst. En ondertussen begonnen we aan de woontoren ernaast. Waar het werk grotendeels gelijkaardig zal verlopen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details