Platform voor de bouw
Maatwerk dat uit het  juiste hout gesneden is

Maatwerk dat uit het juiste hout gesneden is

Doorgedreven innovatie en automatisatie maken het verschil. Vandaar dat Drafab enkele jaren geleden al investeerde in een nieuw atelier, hoogtechnologische machines, machinegerichte software, een ERP-programma en de bijbehorende opleidingen voor het personeel. Met succes, want in prestigeprojecten zoals het NAVO-gebouw in Evere en Scholen van Morgen wierpen al deze inspanningen intussen meer dan hun vruchten af.

In de hoofdzetel van Alheembouw stond Drafab in voor het meubilair en de lambrisering.

 

Het volledig automatisch beladen en ontladen van een boorcenter door een robot en een automatisch platenmagazijn met opdeelzaag: bij Drafab is het niet langer sciencefiction. Door dergelijke innovaties systematisch te implementeren, slaagt de totaalinrichter en meubelspecialist uit Poperinge erin om een vlotte productieflow te garanderen. Alle machines worden aangestuurd via het tekenpakket, waarin tevens de CNC-programma’s worden uitgewerkt.

De ontvangstbalie in de vestiging van Extremis is een heuse eyecatcher.

 

Complex maatwerk voor projectmarkt

Binnen de projectmarkt situeert Drafab zich in het hogere segment van het moeilijke maatwerk. Hierbij biedt het de nodige variatie aan. Zo werkt Drafab met allerlei verschillende plaatmaterialen op vraag van de klant (massief, fineer,solid surface, lakwerk …) en combineert het vlot het volledige pakket maatmeubilair, binnenschrijnwerk, lambrisering, akoestische en RF-specialisaties … Dankzij het hoogwaardige vakmanschap van het Drafab-team kan het steeds de hoogste kwaliteitsservice nastreven, met dynamiek en flexibiliteit als ordewoorden. Daarnaast draagt het bedrijf duurzaam ondernemen in al zijn facetten hoog in het vaandel. Drafab ontving onlangs van de stad Poperinge nog de onderscheiding van ‘Kei van een milieubewuste onderneming’.

Het nieuwe oefencomplex van Club Brugge in Westkapelle. Drafab realiseerde er al het meubilair in de ontvangstruimtes, congreszalen en kleedkamers.

 

NAVO en Scholen van Morgen

Een huzarenstukje, de kers op de taart …: de superlatieven voor de inrichting van het nieuwe hoofdkantoor van de NAVO in Evere (uitvoering 2014-2016) zijn legio. Het meubilair voor de conferentiezalen, bureaus, bars, ontvangst- en vergaderruimtes en kitchenettes – in totaal goed voor zo’n achthonderd meubelstukken – is in Poperinge geproduceerd. Dit in alle discretie, gezien de aard van het project. Een ander prestigeproject op de erelijst van Drafab is Scholen van Morgen. In het kader van deze grootschalige PPS rustte het intussen al een 25-tal scholen uit met maatmeubilair en binnenschrijnwerk. En er volgen er nog!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details