Platform voor de bouw
Producten

Maatwerk in signalisatie van concept tot oplevering

Impress_doffice_021 kopiëren
Voor d’Office in Gent verzorgde Im Press de functionele signalisatie en noodsignalisatie.

Tekst | Anastasia Verleysen

Beeld | Im Press

8 juli 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Anderhalf jaar geleden richtte de onderneming een nieuwe bedrijfstak op voor signalisatie in en rond gebouwen. Ook hierbij trekt Im Press volop de kaart van personalisatie, op maat van het ontwerp en de klant.

Stempels en naamplaten zijn gepersonaliseerde producten. Ze vormen een belangrijk onderdeel van de activiteiten van familiebedrijf Im Press. Toch was er ruimte om te groeien, met een machinepark dat ook uitgerust is om gebouwensignalisatie te produceren. Een nieuwe bedrijfstak werd opgericht en die kreeg een echte Im Press-stempel mee. “Bij signalisatie denk je niet meteen aan maatwerk, en toch is dat mogelijk”, zegt Olivier Verstraete, projectmanager bij Im Press. “Aan de ene kant heb je noodsignalisatie: nooduitgangen, blusmiddelen, evacuatieplannen enzovoort aanduiden. Aan de andere kant heb je functionele signalisatie, die het gebruiksgemak van het gebouw verhoogt via aanduidingen, raamfolie, bordjes, bewegwijzering …”

Im Press zet volop in op maatwerk, samen met de klant en de architect. Zo is de signalisatie steeds afgestemd op de architectuur en de huisstijl. “En dat kan zeker ook gelden voor noodsignalisatie. We raken niet aan de kleuren en pictogrammen. Die zijn bij wet bepaald. Maar de inkleding kan wel in een ander jasje gestopt worden”, zegt
Olivier Verstraete. “Voor Howest in Kortrijk werd de noodsignalisatie gesublimeerd in aluminium en kreeg ze vervolgens een aluminium kader. Een evacuatieplan in een woonzorgcentrum kleden we bijvoorbeeld in met plexiglas.”

Noodsignalisatie in Howest Kortrijk.

Volledig gepersonaliseerd

Voor functionele signalisatie bereikt Im Press een nog hoger niveau van personalisatie. Daarbij worden namen, wegwijzers, aanduidingen enzovoort volledig geïntegreerd in het gebouw. “We zijn zeer fier op onze realisatie in het Kortrijk Business Park. Daarvoor hebben we pictogrammen in plexiglas gemaakt, gegraveerd en vervolgens met de hand wit ingelakt”, vertelt Olivier Verstraete. “Daarnaast verzorgden we ook de signalisatie in d’Office in Gent. We trokken er de architecturale lijn helemaal door. Hetzelfde doen we voor het nieuwe kantoorgebouw van Callens in Waregem: signalisatie in gelakt aluminium, gecombineerd met witte en zwarte plexi.”

Im Press neemt het volledige proces in handen: van studie en advies over productie tot plaatsing en oplevering. Alles gebeurt in overleg met de architect en de klant, zodat de signalisatieoplossingen maximaal geïntegreerd worden. “Alles begint bij het concept: welke materialen gebruiken we en waar plaatsen we de signalisatie? Het moet duidelijk zijn voor de gebruikers van een gebouw, maar je mag ook niet te veel info geven, zodat het overzichtelijk blijft”, zegt Olivier Verstraete. “Vervolgens gebeurt de productie inhouse. Tot slot gaan we over tot de plaatsing. Zo leiden we alles van a tot z in goede banen.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details