Platform voor de bouw
Maatwerk met uitstraling
De Kroatische witsteen werd gelegd in een tegelpatroon met bijpassende cabuchon, doorkruist met een felrode graniet in hoogglansafwerking.

Maatwerk met uitstraling

Renoveren met respect voor de historische context is een kunst, zeker als de oorspronkelijke materialen niet meer voorhanden zijn. In Groot Park Salve Mater in Lovenjoel wordt met nieuwe bouwelementen toch de uitstraling van weleer opgeroepen. Vooral de vloer in de hal is in dit opzicht indrukwekkend. Stone uit Olsene-Zulte demonstreerde er puur vakmanschap met een natuursteen die in een uniek patroon werd gelegd.

Ook de zwembadbekleding met bijpassende zwembadboorden mag er wezen.

Stone is de optelsom van drie gereputeerde bedrijven die in 2018 beslisten om de handen in elkaar te slaan. Op die manier werd bijna honderd jaar ervaring gekoppeld aan een uitgebreid en compleet assortiment van hoog- kwalitatieve natuursteen, terrazzo en keramiek. “Als groothandelaar zijn we actief in alle uithoeken van de wereld”, aldus product en marketing- manager Kristof T’Sjoen. “We beperken ons echter niet tot de verkoop. Integendeel: in het atelier brengen we maatwerk tot leven. Alle steensoorten verzagen en bewerken we tot tegels, trappen, keukenwerkbladen, douches, wandbekleding en zelfs gevels op maat.”

Maatwerk in drie materialen

Ontwerpers, architecten en bouwheren uit alle hoeken van het land trekken naar Stone voor passend maatwerk. Bij de realisatie van Groot Park Salve Mater in Lovenjoel kreeg de expert een prestigeopdracht toegewezen: een steen vinden die de hal zijn vroegere allure kon teruggeven. “Uiteindelijk kozen we voor de Kroatische witsteen ‘Gradina’, in een formaat van 40 x 40”, aldus Kristof T’Sjoen. “Dit type natuursteen kenmerkt zich door zijn hoge densiteit en dus ook hoge duurzaamheid. Met opdrachtgever ViRiX, waarmee we al vele jaren een goede verstand-houding hebben, werkten we een tegelpatroon uit met bijpassende cabuchon, doorkruist met felrode ‘Marrone Castanho’-graniet in hoogglansafwerking. Om het visuele plaatje te vervolledigen, realiseerden we de aansluitende trappen in dezelfde witsteen. Verder leverden we tevens de terrazzotegels en -trappen, alsook de zwembadbekleding met bijpassende zwembadboorden. Het ging dus om maatwerk in drie materialen. Groot Park Salve Mater is dan ook een erg mooi visitekaartje van onze kennis en kunde.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details