Platform voor de bouw
Maatwerk van de bovenste plank bij ervaren keukenspecialist
Augustijns Keukens & Interieur heeft meer dan vijftig jaar ervaring in creatieve, degelijke en prijsbewuste keukens.

Maatwerk van de bovenste plank bij ervaren keukenspecialist

Augustijns Keukens & Interieur heeft meer dan vijftig jaar ervaring in creatieve, degelijke en prijsbewuste keukens, badmeubels, dressings en alle maatwerk. Het familiebedrijf uit Wuustwezel gaat er prat op niet te stoppen bij de standaard, maar net dat stapje verder te gaan. 

De familie Augustijns staat al decennialang bekend om haar kwaliteitsvol maatwerk. De sporen van het familiebedrijf gaan zelfs honderden jaren terug in de tijd, tot in de achttiende eeuw, toen Wuustwezel nog een stopplaats was voor postkoetsen tussen Antwerpen en Breda. De familie Augustijns voerde toen alle ‘houtwerk’ en reparaties van de postkoetsen en karren uit. De eigenlijke oprichting van het bedrijf volgde in 1954, toen Jan Augustijns zich als zelfstandig meubelmaker in Wuustwezel vestigde met een artisanaal houtverwerkend bedrijf, dat hij uitbouwde tot een keukenzaak.

De keuken- en interieurspecialist levert maatwerk af en gaat daarbij verder dan de standaard. (Beeld: Luc Poppelaars)

Maatwerk

Vandaag is Augustijns Keukens & Interieur nog steeds in familiehanden met Jef Augustijns (zoon van Jan) aan het roer. Dochter Lotte stapte in 2011 mee in de zaak. Het bedrijf telt vandaag 110 medewerkers en is niet alleen specialist in keukens, maar ook in badmeubels, dressings en alle maatwerk – kortom: gepersonaliseerde interieurs. “Dat maatwerk mag je gerust letterlijk nemen”, benadrukt Lotte Augustijns. “Wij gaan verder dan de klassieke standaarden en werken volledig op maat, in alle mogelijke breedtes, dieptes, doorgestoken fronten en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos, ook wat de materialen betreft. We hebben een eigen samengesteld assortiment, dat te bewonderen is in onze showrooms in Wuustwezel, Aartselaar en Lochristi, maar we kunnen daar altijd van afwijken als de klant een bepaalde kleur of houtsoort verkiest. Voor elke klant gaan wij op zoek naar het juiste materiaal. We leggen stalen voor en in onze productiehal kunnen we zelf het eindresultaat fabriceren. Zo ver willen we gaan om het droom-project van onze klanten te verwezenlijken.”

Kwaliteitsvolle materialen

De interieurprojecten en keukens van Augustijns zijn veelal herkenbaar door het gebruik van Corian®, een zeer edel en strak materiaal dat het interieur een uitgesproken look geeft. Ook in de klassiekere interieurs is de ‘Augustijns’-stempel merkbaar dankzij de specifieke materiaalkeuzes en mooie afwerking. “Werkbladen en fronten met rondingen, schuine wanden …: wij kunnen Corian® op allerlei manieren bewerken, en dat allemaal in eigen huis”, aldus Lotte Augustijns. “De stukken worden aan elkaar gezet en zo gepolierd dat ze één naadloos geheel vormen.”

Het vakmanschap van het bedrijf komt tot uiting in de productiehal van 13.000 m2, die voorzien is van een state of the art machinepark. (Beeld: Jens Mollenvanger)

Vakmanschap

De historiek duidt op het vakmanschap binnen het bedrijf. Dat vakmanschap komt vandaag tot uiting in de productiehal van 13.000 m2, die voorzien is van een state of the art machinepark waarin continu geïnvesteerd wordt. Augustijns Keukens & Interieur startte met particuliere woningen, maar ook aannemers en bouwpromotoren hebben hun weg intussen naar de keukenspecialist gevonden. De firma kan vandaag een mooi palmares voorleggen. Denk onder meer aan de Antwerp Tower (Matexi), Komet in Mechelen (Revive) en The Waves aan de Belgische kust (De Grootte) als uitschieters.   


AUGUSTIJNS KEUKENS & INTERIEUR

Kalmthoutsesteenweg 193
2990 Wuustwezel
+32 (0)3 669 60 84
info@augustijnskeukens.be
www.augustijnskeukens.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details