Platform voor de bouw
Magisch met aluminium
Een belangrijk aandachtspunt was de ondersteuning en vastzetting in functie van de windkracht aan zee.

Magisch met aluminium

One Baelskaai is een toonbeeld van bouwtechnisch vernuft. Ook op het vlak van schrijnwerk en beglazing werden er grenzen afgetast en verlegd. Gebogen vormen op een locatie met extreme windkracht: het is niet meteen een huwelijk dat voor de hand ligt. Kurt Van Tomme, specialist in aluminium constructies, durfde de uitdaging aan te gaan en verraste alle partijen met zijn creatieve maatwerk en perfecte installatie.

Al meer dan vijftig jaar spitst de firma Kurt Van Tomme zich toe op het plaatsen en vervaardigen van aluminium constructies. “We gebruiken uitsluitend hoogwaardige grondstoffen van Reynaers Aluminium, die we verwerken in ons eigen atelier”, vertelt zaakvoerder Kurt Van Tomme. “Ons succes hebben we vooral te danken aan het feit dat we geloven in anders denken. We houden van uit-dagingen die ons stimuleren om vernieuwende concepten en processen toe te passen. Onze drijfveer bestaat erin esthetiek te combineren met een technisch correcte uitvoering. Daarnaast zweren we bij een totaalaanpak waarbij de klant maximaal wordt ontzorgd. Voorstudie, productie, plaatsing en nazorg: we nemen het allemaal voor onze rekening.”

Geen evidente opdracht

Met One Baelskaai kreeg Kurt Van Tomme een opdracht voorgeschoteld waarin het volledige team zich kon uitleven. “We leverden en plaatsten al het schrijnwerk, inclusief de (schuif)ramen, gordijngevels, deuren en paneelwanden”, aldus de zaakvoerder. “Een belangrijk aandachtspunt was de ondersteuning en vastzetting in functie van de windkracht aan zee. Daarnaast vormden ook de vele gebogen vormen natuurlijk een interessante uitdaging. Enerzijds moesten we al ons innovatievermogen aanwenden om het schrijnwerk te laten passen in het unieke design van het gebouw. Anderzijds dienden we alles in theorie voor te bereiden en te bestellen vanwege de extreem lange leveringstermijn van gebogen glas. Kortom: het was niet evident om deze opdracht tot een goed einde te brengen. Maar we zijn bijzonder trots op het resultaat: in One Baelskaai hebben we echt wel kunnen bewijzen waartoe we in staat zijn.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details