Platform voor de bouw
Marc Geerts wordt Managing Director Soprema Belux

Marc Geerts wordt Managing Director Soprema Belux

Daar slaagt het bedrijf in dankzij de harde inzet van de medewerkers én het vertrouwen van de klanten. Zij vormen de motor van een onderneming die klaar is voor de toekomst.

Uitdagende rollercoaster

Een snelgroeiend bedrijf heeft naast een sterk team en trouwe klanten, ook nood aan een leidinggevende met kennis van zaken die ernaar uitkijkt om de onderneming verder te doen groeien. Geen betere persoon aan het hoofd van onze onderneming, dan iemand die zich al jaren inzet om van Soprema NV de succesonderneming te maken die het vandaag is.

Daarom komt vanaf 7 juli 2021 Marc Geerts aan het hoofd van Soprema NV én groendak- en valbeveiligingspecialist Ibic Bvba als Managing Director Belux. Een gekend gezicht, want Marc leidt al 20 jaar de salesafdeling als Commercieel Directeur.

Marc mag terugblikken op een rijkgevulde carrière. Hij begon in 1988 bij de toenmalige oudste, Vlaamse roofingfabrikant Lummerzheim in Gent. Daar werd al in 1870 het eerste bitumineuze membraan zoals we het vandaag kennen geproduceerd. In 1998 werd Lummerzheim overgenomen door de firma BITAL NV, waar Marc de functie van Sales Manager bekleedde. Bij de overname door Soprema Groep enkele jaren later, in 2001, nam Marc een actieve rol op zich om de overname in goede banen te leiden.

Na 20 jaar succesvol de salesafdeling als Commercieel Directeur Belux geleid te hebben, is Marc klaar voor een nieuwe uitdaging. In die functie als Commercieel Directeur Belux heeft hij de afdeling – die slechts bestond uit een handvol collega’s – uitgebreid tot een geslaagd team“Ik heb mee mogen bouwen aan een fantastisch avontuur dat nog lang niet ten einde is. Mijn job binnen Soprema is tot op heden een uitdagende rollercoaster.”

Zo werd in 2006 nog handelaar Onduline (Al Asfalt) overgenomen en is Marc Geerts verantwoordelijk geweest voor een succesvolle integratie van De Boer Waterproofing Solutions binnen de Soprema Groep. Vandaag blijven er van de 11 Belgische bitumenfabrikanten in 1988 nog slechts drie sterke ondernemingen over.

Directie met ambitie

Soprema investeert in onderzoek en ontwikkeling en een ultraperformante productie. Daarbij wil het bedrijf vooral inzetten op het ecologische aspect. Zowel de producten als de manier waarop ze geproduceerd worden, is steeds met respect voor het milieu. Denk aan de 100% natuurlijke houtvezelisolatie van Pavatex die gemaakt wordt uit restafval van houtzagerijen. Of aan de nieuwe XPS-isolatiefabriek in Tongeren die dankzij een hoogtechnologisch productieproces erin slaagt om duurzame isolatie op de markt te brengen.

Met Marc Geerts aan de leiding komt er een sterke, lokale directie met ambitie. De bouw van de EPS-recycling unit, als uitbreiding op de XPS-isolatiefabriek in Tongeren, stond al langer op de planning, maar wordt nu écht concreet. Op de hoofdzetel van Soprema NV in Grobbendonk komen er ook nog toekomstplannen om de hoek loeren… wordt vervolgd!

Wij wensen Marc Geerts veel vreugde en succes in zijn nieuwe functie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details