Platform voor de bouw
Marktleider in lichte bedrijfsvoertuigen
De Ford Transit Custom PHEV is een milieuvriendelijke en economische oplossing.

Marktleider in lichte bedrijfsvoertuigen

Die mooie positie is te danken aan een recent gamma met veel aandacht voor milieu, comfort, verbruik, veiligheid en connectiviteit. Het is tevens een gamma afgestemd op de gebruikers, waar Ford ervoor zorgt dat de klant een voertuig krijgt dat perfect is afgestemd op zijn gebruikseisen.

Tekst en beeld Hendrik De Spiegelaere

Het gamma lichte bedrijfsvoertuigen van Ford is samengesteld uit de verschillende versies van de Transit (Courier, Connect, Custom, 2T), de bestelwagenversie van de Ford Fiesta (Fiesta Van) en de eveneens zeer succesrijke Ranger-pick-up, die zich al jaren mag verheugen over een leiderspositie in Europa.

De verschillende modellen behoren elk tot een specifiek segment:

Fiesta Van: laadvolume van 0,96 m3, motoren van 85 tot 125 pk

Transit Courier: laadvolume van 2,6 m3 – laadvermogen tot 520 kg, motoren met 75 en 100 pk.

Transit Connect: laadvolume van 3,6 m3 – laadvermogen tot 857 kg, motoren met 75, 100 en 120 pk.

Transit Custom: laadvolume tot 8,3 m3 – laadvermogen: tot 1433 kg, motoren met 105, 130, 170 pk en 185 pk, manuele zesversnellingsbak of automaat met zes verhoudingen.

Nieuw zijn de Custom Trail-versies. Die hebben onder meer door een differentieel met beperkte slip een veel betere tractie op slechte ondergrond en werden ook uiterlijk verfraaid. Onlangs werd trouwens ook een Trail-versie van de Transit 2T uitgebracht.

Transit 2T: voorwielaandrijving, achterwielaandrijving en vierwielaandrijving, laadvolume tot 15,1 m3 – laadvermogen tot 2190 kg, motoren met 105, 130, 170 en 185 pk, manuele zesversnellingsbak of automaat met tien verhoudingen. Naast de gesloten bestelwagen en combi levert Ford van de 2T ook chassis-cabines voor opbouw.

Ranger: vierwielaandrijving, 3,5 ton sleepvermogen, meer dan 1 ton laadvermogen; motorvermogen: 170 pk met manuele zesversnellingsbak of 213 pk biturbo met automaat met tien verhoudingen. Speciale uitvoeringen Wildtrak en Thunder.

Moderne technologie

Als alternatief voor de gewone verbrandingsmotor kan Ford van een aantal modellen een hybride versie leveren. Dat is het geval voor de Transit Custom mHEV en PHEV (plug-in-hybrid) en de Transit 2T mHEV. De hybride versies zijn niet alleen zuiniger, ze blinken ook uit door hun milieuvriendelijke eigenschappen. Het nieuwste snufje op de Transit Custom PHEV is een systeem met geofencing, waardoor het voertuig in milieugevoelige zones automatisch zal overschakelen op puur elektrische aandrijving.

In het zwaardere segment van lichte bedrijfsvoertuigen is de Transit 2T een zeer populair voertuig.

In het zwaardere segment van lichte bedrijfsvoertuigen is de Transit 2T een zeer populair voertuig.

Alle lichte bedrijfswagens van Ford kunnen tevens uitgerust worden met de FordPass Connect
on-board modemtechnologie. Daar kunnen vloot-eigenaars van gebruikmaken om de inzet van het voertuig te optimaliseren en de gebruiks-kosten te verlagen. Andere technologie is bijvoorbeeld het Ford SYNC 3 communicatie/entertainment- en Fords MyKey-systeem, waarmee de vloot-
manager de maximumsnelheid kan instellen, net als het radiovolume en de activering van alle veiligheidssystemen.

Ford Qualified Vehicle Modifier

Het Belgisch/Luxemburgse netwerk telt 38 Ford Transit Centers. Die stellen alles in het werk om de keuze van de koper te vereenvoudigen en gebruiken enkel uitrusting en diagnosematerieel die speciaal werden ontwikkeld voor de Ford-bedrijfsvoertuigen. Een 24/7-bijstand is een garantie en de flexibiliteit van de centra zorgt ervoor dat het onderhoud wordt geprogrammeerd zoals het de klant het best uitkomt. Een stap verder is de Ford Transit24-service, een business-to-business-
concept dat de klant voorziet van intelligente en toegankelijke diensten.

Voor voertuigen met een specifieke opbouw of inrichting werkt Ford samen met een aantal streng geselecteerde opbouwspecialisten die moeten voldoen aan de hoogste kwaliteits-
en productienormen. Ford wil namelijk dat een lichte bedrijfswagen uit zijn gamma met
opbouw aan alle kwaliteitsnormen voldoet die
voor het hele gamma gesteld worden. De basis hiervoor vormt het Ford Qualified Vehicle Modifier (QVM)-programma. Alleen opbouwbedrijven met een Ford QVM-erkenning voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen en productiestandaarden die door Ford werden opgesteld. Bovendien worden die ombouwbedrijven op regelmatige basis aan de audit van Ford onderworpen.

Essentieel hierbij is het nauwgezet voldoen aan de door Ford vastgelegde richtlijnen voor de ombouw, samengevat in de Body and Equipment Mounting Manual (BEMM). Voor de
klanten in België en Luxemburg selecteerde Ford een aantal ombouwbedrijven die aan de Ford-voorwaarden voldoen en over een Ford QVM-erkenning beschikken.
    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details