Platform voor de bouw
MasterTop 1912 – het innovatieve, emissiearme industriële vloersysteem voor een buitengewone esthetische duurzaamheid

MasterTop 1912 – het innovatieve, emissiearme industriële vloersysteem voor een buitengewone esthetische duurzaamheid

De MasterTop 1900 reeks, uit het ruime assortiment van geavanceerde vloeren van Master Builders Solutions®, is een reeks esthetische vloersystemen die bijzonder geschikt zijn voor de industrie.

Het innovatieve vloersysteem MasterTop 1912, dat tot de MasterTop 1900-reeks behoort, voldoet aan de strengste eisen op het gebied van slijtvastheid, duurzaamheid en esthetiek, en scoort met lage emissiewaarden. De unieke kwaliteiten van het vloersysteem MasterTop 1912 zijn te danken aan de XolutecTM -technologie van Master Builders Solutions.

Xolutec TM is het resultaat van intensief onderzoek en werd ontwikkeld voor speciale bouwmaterialen die worden gebruikt op plaatsen met een hoge mechanische en thermische belasting. Deze innovatieve technologie zorgt voor een uitzonderlijke krasvastheid, slijtvastheid en een beperkte vuilaanhechting.

MasterTop 1912 is daardoor een veerkrachtig en visueel aantrekkelijk vloersysteem dat bijzonder geschikt is voor gebruik in industriële ruimten zoals fabrieken, laboratoria en opslagplaatsen.

Dit wordt duidelijk aangetoond door de huidige referentieprojecten waarbij MasterTop 1912 de klanten aanzienlijke kwantificeerbare voordelen biedt, door zowel hun onderhoudskosten als hun ecologische voetafdruk te beperken.

Dankzij MasterTop 1912 kon Polopique, het grootste textielbedrijf van Noord-Portugal, zijn productie-efficiëntie duurzaam verhogen, zowel economisch als ecologisch. “De aanzienlijke voordelen die dit vloersysteem ons biedt, zijn onder andere een verlaging van de onderhouds- en reinigingskosten met 50%, een 4,5-voudige toename van de krasvastheid en een vermindering van de uitstoot met 40%*”, vat General Manager van Polopique Isabel Carneiro samen.

“Nu de oude vloer in onze productiehal steeds meer tekenen van broosheid en scheurvorming vertoont, moesten we een doeltreffende en duurzame oplossing vinden die tegen de dagelijkse belasting bestand is en die haar visuele aantrekkingskracht behoudt”, vervolgt Carneiro.

Enkele jaren eerder hadden de experts van Master Builders Solutions elders in de vestiging van Polopique in Vizela andere vloersystemen uit hun assortiment aangebracht. Deze vloeren bewijzen tot op vandaag hun uitstekende kwaliteiten en vormen de basis voor het vertrouwen van de klant.

“Voor ons is Polopique een referentiefabriek”, zegt Carla Santos, Sales Manager bij Master Builders Solutions Portugal. “En niet alleen het feit dat we kunnen terugkijken op een vaste, succesvolle samenwerking, ook de bedrijfsstrategie van de klant sluit perfect aan bij onze eigen waarden. Duurzaamheid is immers al lang een kernelement van hun filosofie. Daarom hechtte het bedrijf veel belang aan een uiterst duurzame oplossing voor het 10.000 m² grote vloeroppervlak in zijn productiehal.”

MasterTop 1912 voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen: het systeem voldoet aan AgBB, is in overeenstemming met de AFFSET-emissiewaarden en kreeg de kwalificatie A+.

*Vergeleken met conventionele topcoats op waterbasis. De vermelde waarden zijn gebaseerd op een casestudy in Polopique, Vizela, Portugal.

Carneiro bevestigt: “De voordelen van MasterTop 1912 op het gebied van duurzaamheid hebben ons overtuigd. Daarom hebben we voor dit systeem gekozen.”

Dit succesverhaal maakt deel uit van de campagne “Quantified Sustainable Benefits” (“Kwantificeerbare duurzame voordelen”) van Master Builders Solutions, die in 2017 in heel Europa werd gelanceerd. De campagne richt zich op projecten waarbij klanten hun productiviteit konden verhogen en tegelijkertijd hun kosten en emissie konden verlagen dankzij de geavanceerde chemie van Master Builders Solutions. De campagne werd in 2018 bekroond met de Duitse prijs voor digitale communicatie (Deutsche Preis für Onlinekommunikation) voor beste microsite en kreeg in 2019 de Duitse Brand Award in de categorie ‘storytelling and content marketing’.

Succesverhalen van de campagne ‘Quantified Sustainable Benefits’ vindt u op: www.sustainability.master-builders-solutions.basf.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details