Platform voor de bouw
Nieuws

MATEXPO maakt zich op voor heel normale editie

Matexpo-01-overzichtsfoto
Verspreid over een oppervlakte van 135.000 m², binnen in de hallen en op het grote buitenterrein, stellen de exposanten hun beste en nieuwste producten voor.

Tekst | Pieter de Mos

Beeld | Pieter de Mos

26 augustus 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel
MATEXPO 2021 gaat door van woensdag 8 tot en met zondag 12 september in Kortrijk Xpo.

Het kan en mag weer: MATEXPO 2021 gaat door van woensdag 8 tot en met zondag 12 september in Kortrijk Xpo. MATEXPO is voor Europa een belangrijke en voor 100 % professionele bouwmaterieelbeurs. Ook tijdens deze 39ste editie worden weer enkele tienduizenden vakmensen verwacht uit de wereld van de bouw, wegenwerken, burgerlijke bouwkunde, recycling, goederenbehandeling, industrie …

De cijfers liegen er niet om: op MATEXPO zijn de grootste merken ter wereld aanwezig. De veertigduizend verwachte bezoekers tijdens deze niet te missen vijfdaagse worden verwelkomd door 370 exposanten: constructeurs, verdelers van materieel en leveranciers van diverse uitrustingen, verspreid over een oppervlakte van 135.000 m², binnen in de hallen en op het grote buitenterrein. Zij stellen hun beste en nieuwste producten voor, waardoor bezoekers een kans krijgen om kennis te maken met het grootste aanbod van machines en materieel voor de wegenbouw, burgerlijke bouwkunde, algemene bouw, bouwvoertuigen, afvalverwerking, recyclage, reinigingsmachines en goederenbehandeling in de Benelux. Er zijn ruim 1.500 merken vertegenwoordigd en de bezoekers kunnen traditiegetrouw rekenen op heel wat primeurs.

De veertigduizend verwachte bezoekers tijdens deze niet te missen vijfdaagse worden verwelkomd door 370 exposanten.

“MATEXPO is meer dan ooit de place to be voor de sector”

Meer dan ooit de place to be

Voorzitter Johan Verhelst en directeur Gregory Olszewski zijn zeer tevreden dat de beurs alsnog kan plaatsvinden. Door het wegvallen van verschillende internationale voorjaarsbeurzen is MATEXPO dit jaar zowat het enige en meteen ook belangrijkste ontmoetingsmoment voor de sector in heel Europa. “Dat maakt van MATEXPO meer dan ooit de place to be”, zo laten ze enthousiast weten. “Bovendien hebben we als vanouds een uitgebreid programma met talrijke demo’s en testmogelijkheden, lezingen en colloquia over actuele thema’s samengesteld en worden de exposanten extra in de kijker gezet via de uitreiking van awards voor meest innovatieve exposant (Innovation Award) en meest groene aanpak (Green Award).”

Gratis vooraf registeren voor bezoek kan nu al op de website van MATEXPO: www.matexpo.com.

Officieel groen licht
Doordat de coronacijfers geheel volgens verwachting blijven dalen en de vaccinatiegraad snel stijgt, kan MATEXPO in september normale bezoekersvolumes aanhouden, zonder beperkingen op het vlak van absolute aantallen! En dat in alle veiligheid, zo meldt de organisatie. Uiteraard is het wel mogelijk dat er in september nog een aantal maatregelen van kracht zullen zijn. De organisatie belooft hierover steeds transparant te communiceren. Goeie ventilatie zal in ieder geval belangrijk zijn. Catering zal toegelaten zijn, waarbij exposanten worden verzocht om verstandig om te gaan met het eventueel schenken van alcohol.

Registeren en parkeren

Gratis vooraf registeren voor een bezoek kan nu al op de website van MATEXPO: www.matexpo.com. Aan de kassa betaal je 15 euro. MATEXPO is toegankelijk voor personen met een mobiele beperking (best dicht bij ingang zuid parkeren). Desgewenst is er een rolstoel beschikbaar. Alleen assistentiehonden met officieel erkende papieren worden toegelaten als begeleiding. Parkeren kost 10 euro per wagen. Bij het beurscomplex parkeren is niet mogelijk. Volg de signalisatie naar randparking P1 of P2 en de aanwijzingen vanop de autostrade naar de randparkings. Deze parkings zijn bewaakt én betalend (cash of bancontact). Het vervoer tussen MATEXPO en de parkings wordt ook nu weer verzorgd door gratis shuttlebussen. Die rijden van 2 uur voor opening tot 2 uur na sluiting van de beurs. Let op: foutparkeerders rondom de beurs zullen beboet worden.    

OPENINGSUREN

Woensdag 8 september 10.00 tot 18.00 uur
Donderdag 9 september 10.00 tot 18.00 uur
Vrijdag 10 september 10.00 tot 20.00 uur
(vanaf 19.30 uur is er het befaamde MATEXPO Café)
Zaterdag 11 september 09.00 tot 17.00 uur
Zondag 12 september 09.00 tot 17.00 uur

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details