Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Maximale efficiëntie dankzij kracht van het bouwteam

Altez-Vershuis-Kortemark-170522_WAK1070
De klant zocht een bouwpartner die hen zou begeleiden vanaf de eerste schetsen.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Altez nv, Karel Waignein

5 augustus 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Eind 2021 openden David Plysier en Angie Doise langs de Staatsbaan in Kortemark hun nieuwe Vershuis, voorheen Groenten- en Fruitwinkel David en Angie. Hun klanten worden voortaan verwelkomd in een stijlvolle winkel met een industriële look. Bovendien zijn er op de eerste verdieping twee ruime appartementen gerealiseerd, inclusief privéterras.

Het Vershuis is een aantrekkelijke en functionele winkel.

Het begon allemaal bij de ‘fraisen van Vansteenlandt’. Michel, de ‘pépé’ van David, kweekte aardbeien die hij in zijn garage en deur aan deur verkocht. David nam de business over en samen met echtgenote Angie bracht hij de aardbeien aan de man vanuit hun huurhuis. Later verhuisden ze naar een nieuwbouw, waar ze tijdens het seizoen hun aardbeien aan de man brachten vanuit een caravan op hun parking. “Op vraag van onze klanten namen we er ook fruit en groenten bij”, vult Angie aan. “Op die manier is de zaak geleidelijk aan uitgebreid. Zo’n zes jaar geleden bouwden we nog een winkel bij, aan ons huis. Helaas kampten we daar al snel met plaatsgebrek”, vult David aan. “Het was dus tijd voor nóg een extra stap. We wilden echter niet met eender wie aan de slag. We zochten een bedrijf dat bereid was om met ons mee te denken. Dus kozen we voor Altez uit Tielt.”

De ruime bovenliggende woonentiteiten beschikken elk over een eigen terras.

Strakke planning én realistisch budget

De opdracht was duidelijk: het moest een aantrekkelijke en functionele winkel worden met twee ruime bovenliggende woonentiteiten die elk over een eigen terras beschikken. Daarbij diende het budget gerespecteerd te worden, evenals de vooropgestelde termijn met opening voor de feestdagen van 2021. Omdat de bouwheer heel druk bezig was met z’n eigen business, zochten ze bovendien een bouwpartner die hen zou begeleiden vanaf de eerste schetsen, alsook gedurende het hele bouwtraject en tot en met het instapklaar afleveren van het volledige project. Daarvoor werden diverse realistische budgetteringen
opgemaakt, met de bedoeling om de haalbaarheid en rentabiliteit van het project op voorhand af te toetsen en het ontwerp bij te sturen, zodat de klant er naderhand geen financiële kater aan zou overhouden.

Zwarte geïsoleerde metalen sandwichpanelen en stijlvol zwart aluminiumschrijnwerk zorgen voor een industriële look.

“Er werden verschillende scenario’s uitgewerkt met bijhorende 3D-visualisaties”, vertelt Dorine Brackx van Altez Industriebouw. “Het werd een heel professionele en fijne samenwerking met de architecten van Veld K, waarbij de kracht van het bouwteam voor maximale efficiëntie zorgde. Dit leidde tot een meer dan geslaagd eindresultaat!”

Een aparte in- en uitgang garandeert een goede flow in de winkel.

Winkel met industriële look

Er werd geopteerd voor koudebrugvrij geïsoleerde witte betonpanelen in combinatie met een zwarte staalstructuur. Deze materialen werden in eigen huis gefabriceerd door Altez. Een aantal accenten zijn uitgevoerd in zwarte geïsoleerde metalen sandwichpanelen en stijlvol zwart aluminiumschrijnwerk met een aparte in- en uitgang voor een goede flow in de winkel. Op het gelijkvloers is een grijze gepolierde betonvloer voorzien. De plafonds en de zichtbaar blijvende technieken zijn zwart geschilderd om de industriële look te behouden. Een prefabbetontrap in de centrale inkomhal leidt naar de twee appartementen, die beide plaats bieden aan een ruime living met volledig ingerichte open keuken, een berging, twee slaapkamers, een ingerichte badkamer en een ruim dakterras met hardhouten beplanking. In de woningen zelf viel de keuze op vloertegels en lichte scheidingswanden. 

Een prefabbetontrap in de centrale inkomhal leidt naar de twee appartementen.

“Omdat ook alle nodige technieken mee voorzien waren, was het een huzarenstuk om alles goed te coördineren binnen de strakke planning. Na een intense en fijne samenwerking met het Altez-team zijn we erg fier dat we dit moderne winkelpand met twee woningen in een heel korte tijdspanne – vanaf ontwerp tot en met de volledige afwerking – tot ieders tevredenheid mochten realiseren”, besluit Dorine Brackx.    

TECHNISCHE FICHE
  • Bouwheer David Plysier en Angie Doise
  • Architect Veld K Architecten (Tielt)
  • Hoofdaannemer(s) Altez (Tielt)
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details