Platform voor de bouw
Maximale efficiëntie, minimaal energieverbruik
Nederman zorgt met afzuigsystemen voor gezonde lucht in industriële omgevingen. (Beeld: Jürgen Doom)

Maximale efficiëntie, minimaal energieverbruik

Gezonde lucht in industriële werk- en schoolomgevingen: dat is de specialiteit van Nederman. Het Zweedse bedrijf met een Belgische vestiging ontwerpt, produceert, plaatst en onderhoudt afzuigsystemen en ventilatoren. Met Nederman SAVE maak je die afzuiging intelligent en bespaar je op energie- en onderhoudskosten.

Hoeveel procent van de tijd zijn de machines op je werkvloer echt actief, zonder alle stops en pauzes? Gemiddeld is dat 50 tot 60 %. Maar klassieke afzuigsystemen draaien wel constant op dezelfde capaciteit. Daarom ontwikkelde Nederman het besturingssysteem SAVE. Dat laat de luchtafzuiging altijd op het juiste moment en met de juiste capaciteit werken – afhankelijk van de hoeveelheid stof, lasrook of olienevel.

Voor nieuwe én bestaande afzuiging

Hoe werkt het? Je kiest Nederman SAVE als optie bij je nieuwe afzuigsysteem of als aanvulling op je bestaande afzuiging. Sensoren detecteren of en hoeveel afzuiging er nodig is en de SAVE-module stuurt tot drie afzuigsystemen automatisch aan. Wil je controleren of alles werkt zoals het hoort? Dan kan je op een online dashboard à la minute de prestaties van je afzuiging opvolgen.

Voorbeeld van een opstelling met Nederman SAVE. Een module kan tot drie afzuigsystemen aansturen.

Binnen de twee jaar terugverdiend

Gunther Maes, salesmanager bij Nederman: “Onze luchtfiltratie zorgt er niet alleen voor dat je voldoet aan de strengste milieunormen. Met het slimme besturingssysteem verbruik je ook veel minder energie en dat zie je direct op je facturen, want afzuiging is toch een behoorlijke kostenpost. Met een systeem van 15 kW of meer heb je de investering al binnen de twee jaar terugverdiend. En omdat de afzuiging minder verbruiksuren heeft, duurt het ook langer voor er periodiek onderhoud nodig is.” 

Nederman werkt in België voor de grootste aannemers, eindklanten in de maak- en productie-industrie en voor het onderwijs. Je vindt de afzuiginstallaties van Nederman onder andere bij SKT in Ieper, dat industriële koel- en vriesinstallaties levert, het VTI Brugge en vervoersmaatschappijen De Lijn, MIVB en TEC.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details