Wie op zoek is naar een geschikt toegangssysteem voor een bepaald gebouw of terrein – van standaard woon- en kantoorcomplexen tot sites met specifieke veiligheidsnoden – is bij EVVA aan het juiste adres. Het Oostenrijkse familiebedrijf maakt al meer dan honderd jaar furore met mechanische toepassingen en beschikt daarnaast ook over elektronische systemen die een maximaal beveiligingsniveau combineren met functionele vrijheid en gebruiksgemak. Ook in ons land zijn de EVVA-systemen alomtegenwoordig dankzij enkele bijzondere troeven en de uitmuntende partnerservice van de onderneming.
Het Oostenrijkse moederbedrijf EVVA Sicherheitstechnologie GmbH werd opgericht in 1919. Anno 2023 heeft de toonaangevende fabrikant vestigingen verspreid over heel Europa, inclusief een exportafdeling die met distributeurs van over de hele wereld werkt. EVVA België zag het levenslicht in 2009, nadat het eerder al actief was onder een andere naam. “In ons kantoor in Halle werken een achttal medewerkers en in het Nederlandse Hengelo een 25-tal medewerkers”, vertelt Serge Spolspoel, algemeen manager van EVVA België, Nederland en Frankrijk. “We hebben een compleet productportfolio met zowel mechanische als elektronische toegangssystemen, die verdeeld worden via een uitgebreid netwerk van partners. Door hen een uitmuntende service te bieden, kunnen ze het potentieel van onze systemen optimaal verzilveren. Op productniveau onderscheiden we ons vooral met de kwaliteit en het installatiegemak van onze cilinders. Bovendien kunnen onze techniekers ze eenvoudig onder handen nemen en aanpassen bij technische interventies, wat eveneens een enorm verschil maakt voor het stockbeheer van onze partners. Dat brengt ons naadloos bij een volgende ‘USP’, namelijk dat bepaalde onderdelen zowel in onze mechanische als elektronische toegangssystemen kunnen worden toegepast. Al deze zaken maken dat EVVA ook in België is uitgegroeid tot een sterk merk.”
Elektronische en digitale toegangssystemen winnen deze dagen steeds meer aan belang. Een evolutie waar EVVA volop op inzet. “Het aandeel van onze elektronische systemen stijgt sterk – momenteel bedraagt het toch al 20 procent van onze omzet – en neemt proportioneel ook sneller toe dan de 5 à 6 procent per jaar voor het mechanische gamma”, legt Serge Spolspoel uit. “Enerzijds hebben we het uitgebreide Xesar-productporftolio, dat gebaseerd is op een werking met badges. Anderzijds is er AirKey, waarbij de smartphone als digitale sleutel fungeert en de toegangsrechten beheerd kunnen worden via een bijbehorende app en onlineplatform. De mogelijkheden van deze intelligente systemen zijn legio en hoewel ze de komende jaren verder aan belang zullen winnen, zullen ook onze mechanische systemen met fysieke sleutels nog lange tijd relevant blijven. Van de anderhalf miljoen cilinders die we jaarlijks verkopen is het merendeel immers nog steeds mechanisch, met de 4KS-cilinder als populairste toepassing. Kortom: binnen ons assortiment vinden klanten alles om een toegangs- en beveiligingssysteem op maat uit te werken voor een rijke diversiteit aan gebouwen: wooncomplexen, horecafaciliteiten, groot- en detailhandels, kantoorgebouwen, industrie- en bedrijfscomplexen, scholen, zorggebouwen …”