Platform voor de bouw
Medewerkers verrassen hun CEO met uniek DNA kunstwerk en vieren 20 jaar Lieven Decat en 45 jaar Decat Energy Technics

Medewerkers verrassen hun CEO met uniek DNA kunstwerk en vieren 20 jaar Lieven Decat en 45 jaar Decat Energy Technics

Decat werd in 1976 opgericht door Edwig Decat en in 2002 overgenomen door zoon Lieven Decat. Dit betekent een – met een beetje uitstel wegens corona – 45 jarig en 20 jarig jubileum voor het Veurns bedrijf gespecialiseerd in multitechnieken.

Voldoende reden dus voor de medewerkers om hun CEO te verrassen. Het DNA van het bedrijf speelt een heel belangrijke rol voor Lieven. Daarom besloten de medewerkers om samen een kunstwerk op te bouwen met kubussen die elke afdeling vertegenwoordigen en waarin de kern en de waarden van het bedrijf dus helemaal vervat zitten.

Eind 2021 verhuisde Decat van Pervijze naar een nieuw state-of-the-art hoofdkwartier op het Industrieterrein in Veurne vlakbij de E40. De oorspronkelijke gebouwen nabij Diksmuide waren door de sterke groei van het bedrijf de afgelopen jaren niet langer geschikt voor de intussen meer dan 300 medewerkers, waarvan het merendeel gespecialiseerde technici. Ook de vestiging in Aalter, van waar voornamelijk de prefab kokerbouw opereert, heeft heel wat toekomstperspectieven.

Zelfs na 45 en 20 jaar is het bedrijf klaar voor een nieuw hoofdstuk vol innovatie. De ambities van Decat Energy Technics zijn groot om zich verder te specialiseren en in te zetten op duurzame en innovatieve oplossingen in technieken. Er zal de komende jaren actief worden ingezet op onder meer doorgedreven technische integratie in het volledig bouwproces.

Enerzijds beschikt het familiebedrijf over een innovatieve aanpak met prefab techniekenkokers, waarbij alle nutsvoorzieningen voor industrie of appartementsbouw in één beweging sneller en veiliger in het gebouw geschoven worden. Ook met de totaalaanpak rond mobiliteitsinfrastructuur voor elektrische voertuigen toont Decat haar vastberadenheid reeds aan om bij te dragen tot een intelligentere en duurzamere aanpak van bouwprocessen. Want energie is hot topic dezer dagen. Het vergt een volledige andere kijk en een totaalaanpak van het energieverhaal om klaar te zijn voor de toekomst. En laat dat nu net de sterkte zijn van Decat dankzij jarenlang opgebouwde doorgedreven kennis. Slimme energieverdeling met state-of-the-art hoog- en laagspanningsvoorzieningen, laadpaalinfrastructuur, monitoringapparatuur en integratie met oplossingen voor groene energie.

Maar wat voor CEO Lieven Decat steeds voorop staat: zijn mensen, het kapitaal voor verdere groei! Projectleiders, ingenieurs, elektriciens, HVAC-installateurs, projectadministratie en technisch geschoolden krijgen heel wat kansen binnen dit groeibedrijf. Onder het motto #empoweringpeople, een knipoog naar hun baseline ‘empowering places’, is DECAT voortdurend op zoek naar nieuwe gemotiveerde medewerkers met een passie voor hun vakgebied.

Over DECAT

DECAT Energy Technics is al 46 jaar een gevestigde waarde in gebouwentechnieken. Het ontzorgt bedrijven, vastgoedontwikkelaars, architecten en studiebureaus op vlak van Multitechnieken, Power & EM, Automatisatie en Piping. En dit van studie, over installatie tot support en onderhoud. Met een team van 300 technici, uitvalbasissen in Veurne en Aalter en een stevige back office lopen momenteel projecten over gans Vlaanderen. Door de elektrificatie van het wagenpark stijgt de vraag naar de hoogspanningsoplossingen van Decat. Met een grote stock aan hoogspanningscabines kan DECAT moeiteloos ingaan op die vraag.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details