Platform voor de bouw
Meer rendement uit ruwbouw dankzij prefab
De keramische wanden van STRUXURA kunnen zeer eenvoudig geplaatst worden.

Meer rendement uit ruwbouw dankzij prefab

Het groeiende tekort aan mensen in de bouw is een forse uitdaging, zeker omdat er momenteel op korte tijd veel gebouwd en verduurzaamd moet worden. Steeds meer aannemers gebruiken daarvoor de prefaboplossingen van STRUXURA. Het bedrijf heeft inmiddels tien jaar ervaring in de productie van prefab met een toegevoegde waarde.

Vastgoedgroep Degroote startte onder de noemer ‘Green C’ een bouwproject op de site van het voormalige Sint-Jozefziekenhuis.

STRUXURA is een jong en innovatief prefabproductiebedrijf dat hier sterk op inspeelt. Maar niet volgens de meest gangbare definitie van het woord. Het bedrijf uit Poperinge is namelijk geen aannemer of verkoper van bakstenen, maar wel de fabrikant van een nieuwe generatie prefaboplossingen. Het basisingrediënt voor de gelijmde muren van STRUXURA is de keramische rode baksteen. Deze stenen zijn vervaardigd uit 100 % natuurlijke (klei)grondstoffen en garanderen een duurzame en veelzijdige oplossing voor elk project.

Birghen Degroote, gedelegeerd bestuurder bij STRUXURA: “In onze fabriek in Ieper worden ook kolommen, wanden en balken in prefabbeton geproduceerd. De keramische muren en het prefabbeton worden steeds op maat van het ontwerp van de architect en conform de wens van de bouwheer geproduceerd.”

Green C: 185 woongelegenheden, een parkeertoren met 243 parkeerplaatsen en een nieuwe campus voor de CM met bijbehorende parkeerplaatsen.

Kortere doorlooptijd van ruwbouw

Recent werd STRUXURA door Vastgoedgroep Degroote aangesteld om op een gloednieuwe bouwsite in Oostende keramische prefabwanden en prefabbeton te leveren. Verleden jaar startte de vastgoedgroep namelijk met een bouw-project op de site van het voormalige Sint-Jozefziekenhuis onder de noemer ‘Green C’. Er komen in totaal 185 woongelegenheden, bestaande uit woningen en appartementen, een parkeertoren met 243 parkeerplaatsen en een nieuwe campus voor de CM met bijbehorende parkeerplaatsen.

Een van de grote voordelen van bouwen met prefab is de tijdswinst die dat met zich meebrengt. Er zijn bovendien minder gekwalificeerde mensen nodig op de bouwplaats en de kwaliteit kan veel efficiënter hoogstaand gehouden worden. Werken met prefab gaat drie tot vijf keer sneller dan traditioneel bouwen. De planning is bovendien veel beter onder controle te houden voor de (onder)aannemer en bouwheer. Ook weersomstandigheden hebben veel meer invloed op traditionele bouwproducten dan het prefabalternatief.

Een van de grote voordelen van bouwen met prefab is de tijdswinst die het met zich meebrengt.

Goede voorbereiding in BIM

Birghen Degroote: “Om onze klanten zoveel mogelijk bij te staan, tekenen we elk project nauwkeurig uit in een 3D BIM-omgeving. Wij maken dat 3D-model om de productie aan te sturen. Alles gebeurt in BIM en dat is meteen de kracht, want we werken van begin tot eind met één BIM-model. Alle andere prefab-zaken zoals de vloeren en/of de kap kunnen op ons model afgestemd worden om deze passend te maken op de ruwbouw. Door de goeie afstemming vooraf kunnen op de bouwplaats geen problemen meer ontstaan. Dat betekent ook dat je als klant niet zelf over 3D-software hoeft te beschikken om te kunnen genieten van het gebruiksgemak.”

Meestal levert STRUXURA alle prefabelementen en monteert de aannemer.

Montageservice

De keramische wanden van STRUXURA kunnen zeer eenvoudig geplaatst worden. Er zijn bovendien minder verplaatsingen naar de werf nodig – goed voor het milieu! – en het afval wordt tot een minimum herleid. Birghen Degroote: “Je hebt enkel een bouwkraan, een kraanman en twee plaatsers nodig. Een muur plaatsen verloopt in enkele simpele stappen. Na de voorbereiding kan een ploeg de STRUXURA-wand in enkele minuten tijd monteren. In vergelijking met traditioneel metselwerk haal je dus een veelvoud aan rendement. De opdrachten hebben een veel kortere doorlooptijd, waardoor je sneller kunt opleveren. Meestal leveren we alle prefabelementen aan en monteert de aannemer, maar niet zelden maken opdrachtgevers ook gebruik van onze eigen plaatsingsdienst. Onze ploegen zijn hier uiteraard in gespecialiseerd, waardoor de tijdswinst nóg groter is. En de kwaliteit is altijd top!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details