Platform voor de bouw
Nieuws

Meer services onder nieuwe naam

lipa1-kopieren

18 maart 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Onder de nieuwe naam MetiFix ontpopt EPB Lipa zich tot een partner die verder gaat dan enkel EPB-verslaggeving en blowerdoortesten. Klanten kunnen er voortaan nog sneller terecht voor luchtdichtheidstesten en tal van andere meet- en keuringsprocessen. Op die manier beschikt de bouwwereld over één enkel contact voor alle metingen in een gebouw.

EPB Lipa

Al snel werd de service aangevuld met infraroodthermografie om verliezen in verwarmingsinstallaties en koelcellen te bepalen.

 

Sinds zijn oprichting in 2009 verwierf EPB Lipa een stevige reputatie op het vlak van EPB-verslaggeving. “Dit heeft onder meer te maken met het feit dat we tijdens de werken advies verlenen en controleren of de gebruikte materialen en technieken stroken met de initiële berekeningen”, vertelt zaakvoerder Patrick Brants. “Van meet af aan hebben we ook blowerdoortesten aangeboden om de aanwezigheid van luchtlekken, koudebruggen, warmteverliezen of vochtproblemen te detecteren. Al snel hebben we deze service aangevuld met infraroodthermografie om verliezen in verwarmingsinstallaties en koelcellen te bepalen. In combinatie met de service van veiligheidscoördinator en energieaudits zorgde dit alles voor een gestage groei van de firma, maar ook voor het besef dat we onze klanten nog met veel meer tot dienst zouden kunnen zijn. Vandaar de beslissing om onze activiteiten verder uit te breiden.”

Naam illustreert ambities

EPB Lipa

Hoewel EPB-verslaggeving nog steeds een belangrijke pijler van de onderneming blijft, wil het management toch eerder het accent op de nieuwe diensten leggen. Om dit te benadrukken, activeerde het onlangs de bijkomende handelsbenaming Metifix. “Deze naam dekt de lading van onze kennis en kunde veel beter”, vertelt Patrick Brants. “Hij toont aan waarin we verder willen groeien. Momenteel zijn we ons team immers aan het uitbreiden met dynamische medewerkers. Voorts willen we nog andere soorten metingen aanbieden, zoals luchtdichtheidsmetingen van ventilatiekanalen. En vanaf dit voorjaar kunnen klanten eveneens bij ons terecht voor keuringen van rioleringen en drinkwater, die we zowel voor de residentiële als niet-residentiële markt uitvoeren.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details