Platform voor de bouw
Jaarboek

Meerdere gevelbekledingen, één aanspreekpunt

©studiopsg.be—PSG_7165
Je kunt zowel voor ferro- als non-ferrogevelmaterialen terecht bij Limeparts-Drooghmans.

Tekst | uwtekst.be

Beeld | Studio PSG 

14 januari 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Limeparts-Drooghmans, specialist in geventileerde gevelbekleding, leverde in 2021 gebouw J van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) op. “Een project dat toont hoe breed ons gevelaanbod is en hoever onze dienstverlening reikt”, vertelt Anthony Verrienti, Key Account Manager voor de Benelux. Je kiest bij Limeparts-Drooghmans uit een heel brede waaier aan gevelmaterialen. En ze leiden het hele proces in goede banen, van engineering over productie tot plaatsing.

Anthony Verrienti: “Gebouw J van het UZA is een typisch combinatieproject met vijf verschillende gevelmaterialen. Dan kun je vijf gevelbouwers inhuren, met een grote kans op planningsproblemen. Of je doet een beroep op Limeparts-Drooghmans, dat zowel ferro- als non-ferromaterialen en naadloze integratie voorziet. We stemmen de planning van de montage intern af. En je bent zeker dat al die gevelmaterialen tot in de fijnste details mooi op elkaar aansluiten.”

De gebouwsokkel van het UZA-complex is bekleed met hout en aluminium.

Sterk in complexe gevelprojecten

Door de diversiteit aan gevelmaterialen en de follow-up van engineering tot montage is complexiteit de absolute kwaliteit van de gevelbouwers. Kijk bijvoorbeeld naar het hoofdkwartier van Cordeel in Temse, met zijn gevelbekleding in spiegelende aluminium composietplaten. Daardoor lijkt het gebouw te zweven. Ook Les Combattants, het hoofdkwartier van Belfius in Wallonië, is een project van Limeparts-Drooghmans. De gevel is bekleed met 2400 aluminium 3D-cassettes. “Eveneens belangrijk om te vermelden is dat we alleen met onverwoestbare aluminium draagstructuren werken en dat we onze eigen poederlakstraat hebben. Doordat het hele productieproces bij ons zit, halen we zelfs de strakste deadlines.”

Productontwikkeling naar wens 

Het nieuwe UZA-complex is afgewerkt met 3200 m² keramiek, 1000 m² aluminium en 700 m² padoek. Anthony Verrienti: “Voor de sokkel werkten we voor de eerste keer met Forestlines: een nieuwe, innovatieve gevelbekleding waarbij hout en aluminium harmonieus gecombineerd worden tot een unieke gevel, ook in de vereiste brandklasse! We waren zo verrast door het mooie resultaat dat we binnenkort ook Hangar 26 in Antwerpen in zo’n jasje zullen steken.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details