Platform voor de bouw
Met de overname van Van Looy Group en Exilab, specialiseert VK architects+engineers zich verder in logistieke en labo projecten.

Met de overname van Van Looy Group en Exilab, specialiseert VK architects+engineers zich verder in logistieke en labo projecten.

Door de overname van Van Looy Group en haar dochterbedrijf Exilab, breidt VK architects+engineers®, haar expertise uit in logistiek en labo’s. Van Looy Group is een advies- en ingenieursbureau gespecialiseerd in ontwerp van logistieke projecten, meer specifiek magazijnen, distributiecentra, hubs en sorteerplatformen. Het dochterbedrijf Exilab is gespecialiseerd in het ontwerpen van laboratoria en cleanrooms.

Met belangrijke havens in Antwerpen en Rotterdam, verbeterde multimodale infrastructuur en versnelde e-commerce groei, is de vraag naar logistiek vastgoed in de Benelux de afgelopen jaren sterk toegenomen. De Benelux is uitgegroeid tot één van de belangrijkste logistieke hubs in Europa. Maar ook de voedings- en chemische industrie zijn belangrijke investeerders in de Benelux. Dit vertaalt zich onder andere in een toenemende vraag naar duurzame en energiezuinige laboratoria.

Via de overname van deze twee nichespelers, wil VK architects+engineers tegemoet komen aan de toenemende vraag naar gespecialiseerde dienstverlening. Naast het verwerven van marktaandeel, ziet het bedrijf ook veel potentieel in de kruisbestuiving tussen de verschillende expertises. “Deze markten vragen onder andere gespecialiseerde oplossingen voor technische installaties, duurzaamheid en brandveiligheid. In die vakgebieden heeft VK reeds een zeer uitgebreide ervaring en kennis opgebouwd die we kunnen inzetten in de projecten van Van Looy en Exilab”, meldt Alain Bossaer, chief operations officer, VK architects+engineers.

”De toenemende land schaarste, arbeidsmarktkrapte, nood aan verduurzaming stellen steeds complexere eisen aan logistiek vastgoed. Logistieke processen, automatisatie en duurzame architectuur zullen in de toekomst meer dan ooit op een integrale manier ontworpen worden. Door de krachten te bundelen met VK architects+engineers kunnen we deze integrale aanpak verder uitbouwen.” Laat Kris Van Rossem, director Van Looy Group weten.

De afgelopen jaren is de nood aan R&D en GMP-faciliteiten in de onderzoekswereld zeer sterk gestegen. “Om tijdig en met de nodige aandacht voor de gewenste kwaliteit aan deze vraag te voldoen, is het noodzakelijk dat Exilab samenwerkingsverbanden kan aangaan. De integratie met VK biedt hiervoor enkel voordelen.”, voegt Bart De Bevere, director Exilab toe.

Beide bedrijven zijn nu een dochteronderneming van VK architects+engineers. Ze blijven onder hun naam opereren en zijn beiden gevestigd op dezelfde locatie in Antwerpen.

QUOTE

Paul Corbeel, CEO VK architects+engineers, “De overname van Van Looy Group en Exilab laat ons toe in te spelen op de opportuniteiten in de markt van logistieke projecten en labo’s. Ook deze overname past geheel in ons strategisch plan dat we nu op volle snelheid uitrollen. VK is een multidisciplinaire specialist, onze toekomst ligt in het uitbouwen van verschillende expertise domeinen en in de nabije toekomst zijn bijkomende overnames niet uitgesloten . We kijken uit naar de samenwerking met de collega’s van Van Looy Group en Exilab”.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details