Platform voor de bouw
Met een hart voor steen

Met een hart voor steen

Zowel natuur- als keramische steen kennen opnieuw een enorm succes in de interieurbouw. Niet alleen als vloer- en wandbekleding: het ruime spectrum aan soorten opent immers deuren tot een breed scala aan toepassingsmogelijkheden. Er is werkelijk voor elk wat wils. Maar dan moet je natuurlijk weten wat de keuzemogelijkheden zijn. Bij Tuytelaers vind je alvast één van de grootste collecties natuursteen in de Benelux.

Het startte allemaal in 1954 met de verwerking van granito en arduin voor grafzerken. Aan deze roots is het familiebedrijf Tuytelaers altijd trouw gebleven: jaarlijks produceert het zelf 3.500 grafzerken en importeert het er nog eens evenveel uit verschillende landen. Niettemin is de firma vandaag vooral gekend als één van de grootste aanbieders van natuursteen in de Benelux.

Enorme voorraad
In de showroom van 2.000 vierkante meter in Ravels kunnen particulieren en professionelen werkelijk alles vinden: marmer, graniet, basalt en andere natuursteensoorten. Zo is kwartsiet, een zeer harde en resistente steen met de meest uiteenlopende patronen, tegenwoordig populair, in alle kleuren en vormen.

“Om de beste kwaliteit tegen een correcte prijs te garanderen, kopen we onze steen vaak rechtstreeks bij de bron”, vertelt Marketing Manager Ben Clerix. “Denk maar aan Spanje en Italië, maar eveneens groeves in Brazilië, Zuid-Afrika en het Verre Oosten. Onze mensen voeren regelmatig ter plaatse controles uit. We houden een gigantische hoeveelheid platen natuursteen en ook kwartscomposiet en keramiek op stock. Zo kan de klant zien welke steen hij precies zal krijgen en kunnen we snel leveren.”

Het is trouwens Tuytelaers zelf die de natuursteen in platen of tegels versnijdt. Daarnaast profileert het bedrijf zich als specialist in maatwerk. Clerix: “In onze fabriek kunnen we alle mogelijke eindproducten vervaardigen. We zijn erg flexibel en denken graag mee over oplossingen voor zelfs het meest complexe project.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details