Platform voor de bouw
Metaal met meerwaarde
De ‘Forster Unico XS’ laat de toepassing van grote glaspartijen toe zonder extra versteviging van de profielen.

Metaal met meerwaarde

Zoals het nieuwe ‘Forster Unico XS’, een profielreeks in staal die Dejond aanbiedt. Dit uiterst fijne en elegante profiel met thermische onderbreking werd speciaal ontwikkeld voor nieuwbouw- en renovatieprojecten waarin duurzaamheid en esthetiek centraal staan.

Hoe fijner het raamprofiel, hoe eleganter het ontwerp en hoe groter de natuurlijke lichtinval. Het is een boodschap die ook de fabrikanten begrepen hebben. “Er is werkelijk een race aan de gang om hét fijnste stalen raamprofiel met hoogwaardige thermische kwaliteiten te ontwikkelen”, aldus Luc Hermans, manager van de afdeling Building Systems van Dejond. “Als distributeur van innovatieve bouwsystemen speuren we de markt continu af naar oplossingen die het verschil maken. De ‘Forster Unico XS’ is een nieuwigheid die tot deze categorie behoort. De stalen profielen zijn superslank: bij vaste ramen is nog amper 23 milli-meter zichtbaar, bij opendraaiende uitvoeringen spreken we over 55 millimeter. Hierdoor laten ze een knap architecturaal design toe, terwijl de isolatiewaarden het comfort en het welbehagen van de aanwezigen waarborgen. Twee- en driedubbele beglazing tot een dikte van 60 millimeter zorgen immers voor Uw-waarden tot 0,9 W/m²K. Bovendien presteert de ‘Forster Unico XS’ ook uitstekend op akoestisch vlak.”

De slanke, thermisch onderbroken profielsystemen passen perfect in gebouwen waar duurzaamheid en esthetiek centraal staan.

Ecologisch renoveren

De slanke, thermisch onderbroken profielsystemen vinden hun toepassing in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. “Ze laten elegante ontwerpen toe die perfect aansluiten bij bestaande art-deco-elementen, sierlijke architectuur en zelfs industriële omgevingen”, verduidelijkt Luc Hermans. “Bovendien onderstreept de ‘Forster Unico XS’ de ecologische gedachte van het ontwerp. Deze oplossing bestaat namelijk volledig uit recycleerbaar staal en bevat geen milieubelastende componenten. Tot slot is het een erg stevig product. Zelfs in geringe afmetingen geniet het staal van hoge statische waarden. Dat verlegt op zijn beurt eveneens de grenzen van de architecturale vrijheid: grote glaspartijen zijn immers mogelijk zonder extra versteviging van de profielen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details