Platform voor de bouw
Meten is weten
Naast de metingen stond Teugels eveneens in voor het monitoren van de zettingen.

Meten is weten

“Het is niet ongewoon dat er bij dergelijke projecten ook bestaande gebouwen worden opgemeten. Dat geeft de architecten zekerheid, want dikwijls wijkt de uitgevoerde realiteit af van de bestaande plannen”, zegt zaakvoerder Steven Buytaert.

“Dankzij onze opmetingen komen de architecten en de aannemers niet voor onaangename verrassingen te staan”

“Dankzij onze opmetingen komen de architecten en de aannemers niet voor onaangename verrassingen te staan”, benadrukt Steven Buytaert. “Denk bijvoorbeeld aan muren die niet helemaal loodrecht op elkaar aansluiten. Of stel dat de reële vrije hoogte beperkter is dan op de plannen en de architect verlaagde plafonds wil laten plaatsen … In complexen met samengevoegde bestaande panden, zoals Argenta, vallen de vloerniveaus ook niet altijd samen.”

Zettingen monitoren

Naast de metingen stond Teugels eveneens in voor het monitoren van de zettingen. “Er is wel 70.000 m² grond verzet om de ondergrondse parking te kunnen realiseren. Dat kon ook de aanpalende gebouwen beïnvloeden. De eerste dagen van die werken moesten we de zettingen dan ook dagelijks monitoren. Daarna is de frequentie geleidelijk afgenomen.”

Landmeetkunde-Expertiseburo Teugels kwam in 1973 tot stand op initiatief van Dirk Teugels. In de loop der jaren groeide het van een eenmansbedrijf uit tot een stevige kmo met meer dan dertig medewerkers. Dirk Teugels geniet al verschillende jaren van zijn pensioen, maar zijn zonen Bart en Stijn en schoonzoon Steven Buytaert zetten zijn werk voort. Net als Dirk blijven ze inzetten op de recentste technologie in hun vakgebied. “Daarmee bereiken we een grote accuraatheid en kunnen we ook erg complexe projecten aan. Zo konden we ons ook al vroeg specialiseren in industrie- en kantoorbouw en spoorweginfrastructuur.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details