Platform voor de bouw
Overig

Mid-range liften met high-end troeven

Met de nieuwe ‘3000/3000+’ exploreert Schindler opnieuw de opportuniteiten van de voortschrijdende technologische ontwikkeling.

Large-(EU)-Schindler-3000-Park-Avenue-Wood-Portland-Dark-Indire

Tekst | Els Jonckheere

Beeld | Schindler

25 juni 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Beide types zijn gestoeld op hetzelfde platform en staan garant voor flexibiliteit, zowel qua afwerking als afmetingen voor kooi- en schachtdeuren. Met energierecuperatie en performante besturingen brengen ze een ‘groenere’ verticale circulatie tot stand.

Technologie toegankelijk en bereikbaar maken in een reeks die de oudere ‘3300/6300’-liften vervangt: dat was de missie van het R&D-team van Schindler. “De hooggespannen verwachtingen werden volledig ingelost”, vertelt Wim Stockx, sales-marketing & product manager bij Schindler Belux. “De ‘3000/3000+’ is een waardige upgrade, want de serie is uitgerust met alle snufjes van ons high-end aanbod. Deze nieuwe reeks is dan ook het neusje van de zalm, waarmee we onze sustainability-troeven in alle continenten
kracht bijzetten.”

“De ‘3000/3000+’ is het neusje van de zalm, waarmee we onze sustainability-troeven in alle continenten kracht bijzetten”

De ‘3000/3000+’-liften maken deel uit van Schindlers nieuw modulair productengamma voor residentiële en commerciële gebouwen.

Flexibiliteit troef

De ‘3000/3000+’ laat zich naadloos integreren in een brede waaier van gebouwtypes. Binnen deze reeks zijn tal van design- en maatcombinaties mogelijk. “Deze liften maken deel uit van ons nieuw modulair productengamma voor residentiële en commerciële gebouwen”, vertelt Wim Stockx. “Ze vallen perfect te integreren via het ‘Schindler Digital Plan’. De ‘3000/3000+’-serie is verkrijgbaar in een ‘FLEX’-oplossing, waardoor de liften overal in stappen van 10 mm te integreren zijn. Met een hefvermogen van 320 tot 1350 kilogram en een hefhoogte van 70 meter kunnen ze gemakkelijk tot 24 stopplaatsen aan. Er zijn drie interieurdesignlijnen – waarbinnen de combinaties gradueel verhogen – met frisse, trendy kleuren en een waaier aan toebehoren. Bovendien kan de lift ook ‘naakt’ besteld worden en is het mogelijk om hem binnen de technische voorschriften vrij te ontwerpen. Natuurlijk behouden we de gekende TSD-oplossing in ons segment, waarmee we een oplossing bieden voor erg kleine schachtkophoogtes ten gevolge van bouwkundige voorschriften en/of designwensen.”

Maximaal energiezuinig

De Schindler ‘3000/3000+’ is gebouwd om een stille en zuinige werking te garanderen. “De aandrijfsystemen met ‘closed-loop’ frequentieregelaars leveren een perfect gecontroleerd vermogen aan de tractiemachines en deuraandrijvingen”, verduidelijkt Wim Stockx. “Een geavanceerde digitale controller biedt maximale flexibiliteit op vele vlakken. Het bijbehorende innovatieve EPIC-overdrachtssysteem voor sensorgegevens maakt de werking ervan betrouwbaarder en laat tevens een kwalitatiever onderhoud toe. Contactloze sensoren zorgen voor een nivellering die tot op de millimeter nauwkeurig is. Verder werkt de nieuwe reeks standaard met een regeneratieve aandrijftechnologie, die de transportenergie met 30 % reduceert in vergelijking met traditionele oplossingen. Deze energiezuinigheid wordt trouwens doorgetrokken in alle mogelijke elementen van de lift, zoals de ledverlichting en stand-bymodus van een geparkeerde lift. Zo streven we altijd de zuinigste energie-efficiëntieklasse na, volgens ISO 25745-2 en/of VDI.”

Product van het digitale tijdperk

Natuurlijk zijn alle ‘3000/3000+’-liften geschikt voor de revolutionaire PORT-technologie van Schindler. “De voordelen zijn legio: kortere reistijden, hogere vervoerscapaciteit, kortere bestemmingstijden en de mogelijkheid tot complete gebouwbeveiliging met gepersonaliseerde toegang”, aldus Wim Stockx. “De nieuwe liften zijn eveneens compatibel met ‘Schindler Ahead’, ons IoT-serviceportfolio waarmee klanten vol vertrouwen het digitale tijdperk kunnen betreden. Tot slot wil ik nog meegeven dat we sinds kort liften uitrusten met onze ‘Clean Mobility Solutions’ om alle gebruikers maximaal te kunnen beschermen in deze coronatijden.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details