Platform voor de bouw
Nieuws

Minimalisme troef op BATIBOUW-stand van bekende aluminiumspecialist

R1-zwart-open
Ook Aliplast Aluminium Systems speelt volop in op de evolutie naar steeds minimalistischere raam- en deursystemen.

Tekst | Aliplast Aluminium Systems

Beeld | Aliplast Aluminium Systems

13 maart 2023 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Als een van de belangrijkste spelers in het ontwikkelen en produceren van aluminium raam- en deursystemen kan Aliplast Aluminium Systems uiteraard niet ontbreken op BATIBOUW. Het gerenommeerde bedrijf lanceert er onder meer de Miniline, een drempelloos en minimalistisch schuifraam met ultraslanke aluminiumprofielen. Andere blikvangers op de stand zijn de bioklimatische Somnium-pergola en -terrasoverkapping, de Max Light-ramen en de Deco Wall-gevelbekleding.

Design in minimalisme: dat is de filosofie achter het Miniline-schuifraam van Aliplast Aluminium Systems. Door de volledige inbouw van de kaders in vloer, wand en plafond zijn alleen de verticale stijlen van 20 mm zichtbaar. Hierdoor is het systeem volledig drempelloos. Het reguleert de ontwatering met een schuin aflopend sokkelprofiel, dat kan worden aangesloten op een drainagegoot aan de buitenzijde van het schuifraam. Wie benieuwd is naar deze bijzondere nieuwkomer kan terecht op BATIBOUW-stand 5230 in Hal 5.

De Somnium-terrasoverkapping is een strakke, minimalistische eyecatcher die zowel kan worden uitgerust met een glazen dak als een lamellendak.

Strakke, minimalistische eyecatcher

Het blijft echter niet bij de Miniline op de Aliplast-stand, want er worden nog heel wat andere topproducten en -toepassingen in de kijker geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan Somnium, de bioklimatische pergola of terrasoverkapping die een strakke, minimalistische eyecatcher vormt in een tuin of op een terras. Hij is koppelbaar in de lengte en de breedte en kan zowel uitgerust worden met een glazen dak als een lamellendak. Somfy-sturing, opendraaiende lamellen (tot 120°), onzichtbare waterafvoer via geïntegreerde gootprofielen en de veiligheidsstand tegen vorst garanderen een optimaal comfort. Bovendien is de kleurkeuze eindeloos en zijn er talrijke opties verkrijgbaar: geïntegreerde windvaste screens (gepantenteerde ZipX®-technologie Wilms), ingebouwde ledverlichting, een regen-, wind- en sneeuwsensor …

Ook de Deco Wall-gevelbekleding is een publiekslieveling, zeker omdat veel architecten ze graag gebruiken als finishing touch voor moderne woningen. (Beeld: Aluvano)

Architecturale uitstraling

Een andere sterkhouder in het Aliplast-gamma is het Max Light-systeem. Dit is ontworpen voor architecturale projecten die de combinatie van minimalistische esthetiek, hoogwaardige thermische isolatie en comfort vooropstellen. De Max Light heeft vier stijlvarianten: Modern, Steel, Design en Invisible (verborgen vleugel), gecombineerd met dubbele of drievoudige beglazing. Ook de Deco Wall-gevelbekleding is een publiekslieveling, zeker omdat veel architecten ze graag gebruiken als finishing touch voor moderne woningen. De gevelbekleding is opgebouwd uit een eenvoudig kliksysteem met verticale of horizontale profielen in verschillende designs. De onzichtbare bevestiging en rechte lijnen geven de woning een strakke look. Er is keuze uit vier afwerkingsprofielen voor verticale plaatsing en één voor horizontale plaatsing. Ook deuren en poorten kunnen ermee bekleed worden.

3D-visualisatie van de Aliplast-stand op BATIBOUW.

Alles in eigen beheer

Aliplast Aluminium Systems opereert onder het motto ‘Alles onder één dak’. Zowel het extruderen, poederlakken als isoleren van de aluminium profielen gebeurt in de Aliplast-vestiging in Lokeren. Volgens salesmanager Jourik Duwez is het de combinatie van deze belangrijke processen die het bedrijf onderscheidt van de concurrentie. “Andere systeemhuizen geven sommige van die processen uit handen”, zegt hij. “Het feit dat Aliplast deze kernprocessen in eigen beheer uitvoert, onder één dak, heeft grote voordelen voor onze partners, meer bepaald de professionele raamfabrikanten. We hebben de kwaliteitsprocessen zelf in de hand en hangen dus niet af van leveranciers. Daardoor zijn we tevens zeer flexibel. We hanteren ook korte en zeer betrouwbare leveringstermijnen. Alle materialen die we produceren, leveren we zelf bij onze klanten. Met onze materialen fabriceren en plaatsen zij op hun beurt afgewerkte ramen, deuren en schuifelementen.”

Niet enkel autonomie en flexibiliteit definiëren Aliplast. Ook kleurkwaliteit is een belangrijke troef. “Wij bieden onze profielen aan met een lakgarantie van vijftien of 25 jaar (voor een selectie van zestig verschillende kleuren), wat aanzienlijk meer is dan de gangbare tien jaar. Dat kan omdat we het Qualicoat Seaside-label hebben en al het poederlakwerk zelf uitvoeren. Voor de garantie van 25 jaar werken met klasse 2-poeders. Deze hebben een veel hogere weerstand tegen uv-straling en behouden dus beter hun originele kleur.”

De BATIBOUW stand van Aliplast bevindt zich in Hal 5 (standnummer 5230).   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details