Platform voor de bouw
Modern maatwerk in staal
De stalen buitenconstructie en het artistieke metaalwerk sieren de gevel.

Modern maatwerk in staal

Als ervaren maatwerkspecialist prefabriceerde DM Construct de stalen ontwerpen in zijn atelier om een vlotte plaatsing op de werf te kunnen garanderen. Van de luifel vooraan tot de stalen zitbank in de patio: alles werd kant-en-klaar afgeleverd op de werf. 

Het standvastige ritme van de raampartijen in de gevel en de grijsbeige bakstenen bepalen de uitstraling van het schoolgebouw. Toch valt vooral de staalstructuur op. Deze buitenconstructie, inclusief geïntegreerde trap en balustrade op het bovenste niveau, kreeg vorm in het atelier van DM Construct. Voor de uniformiteit van het geheel werd het staal gepoederlakt in dezelfde bronstint als de raam-profielen. “Die luifel vormde de grootste uitdaging”, erkent zaakvoerder David Moncarey van DM Construct. “Die bestaat uit verschillende kleine dakjes. Dat was zeker geen standaardconstructie. Onze expertise en ervaring kwamen hier goed van pas.”

Er werd een pasklare kast geplaatst over de ventilatiegroep in de patio.

Partner voor binnenafwerking

Met deze fraaie staalstructuur gaf DM Construct de uitstraling van het schoolgebouw een extra boost, maar daar bleef het niet bij. Ook binnen ging het team gretig aan de slag met op maat gemaakte staalconstructies. Het vervaardigde en plaatste de balustrades, de vides en de trapleuningen. De wanden van de centrale betonnen trap zijn bezet met blauwe stalen platen om het jeugdige en speelse karakter van het interieur te benadrukken. Ook voor deze opdracht konden de architect en de hoofdaannemer rekenen op DM Construct. David Moncarey: “Dankzij een nauwkeurige en uitgebreide voorbereiding in ons atelier konden we de montage-tijd op de werf tot een minimum beperken. Onze plaatsers moesten de prefabelementen enkel nog samenbouten. Daarnaast ontwierpen we een bank voor in de patio en zetten we een pasklare kast over de ventilatiegroep. In dit project was er oog
voor detail en daar houden we echt wel van.”

Specialist in ‘speciallekes’

Vanuit Diksmuide vervaardigt en plaatst DM Construct allerhande staalconstructies voor resi-dentiële projecten, industriegebouwen of utili-teitsbouw. Het maatwerk biedt oneindig veel mogelijkheden. Klassieke of moderne poorten, balustrades met of zonder glaswerk, hekken, gevelbekleding of complete bijgebouwen: de wensen
van de klant staan centraal. “Als het om staal of inox gaat, kan je ons in principe eender welke constructie vragen”, zegt David Moncarey, “al staan we wel bekend als partner voor de complexere projecten. Standaardrealisaties voeren we uiteraard ook met plezier uit, maar geef ons gerust de ‘speciallekes’. We houden wel van een stevige uitdaging, want dan kunnen we echt het verschil maken en ons vakmanschap etaleren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details