Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Molenveld als toegangspoort naar grote projecten

hellincx-herent-(4)-(1)
Het dak is afgedekt met EPDM van Firestone.

Tekst | Koen Mortelmans

Beeld | Dakwerken Hellinx

8 november 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Voor Dakwerken Hellinx uit Riemst was het Molenveld geen bouwproject als een ander. “Houben is als hoofdaannemer actief in klasse 8. Dankzij deze samenwerking zijn we in de markt voor grote projecten gerold”, stelt de tevreden zaakvoerder-oprichter Tommy Hellinx. “Maar uiteraard blijven we ook opdrachten van particulieren aannemen.”

“In het verleden heb ik ooit een dak gelegd op de privéwoning van een van de aankopers van hoofdaannemer Houben”, vertelt Tommy. “Hierdoor was hij vertrouwd met onze kwaliteit en service. Zo werden we uiteindelijk gecontacteerd voor het Molenveld in Herent. Eerder konden we voor Houben overigens ook al de dakwerken voor kinderdagverblijf Rémy in Leuven uit-voeren, nadat onze leverancier CPE ons had aangeraden. Dat heeft ook in dit project vast en zeker meegespeeld, vermits de mensen van Houben zich al van onze kwaliteit en afwerking konden vergewissen.”

Gecertificeerde Firestone-specialist

Hellinx voerde op de Molenveld-site de dak- en terraswerken uit en zorgde er met een wortelwerende roofing voor de kelderdichting. “De isolatie, de dampschermen en de kimfixatie brachten we stuk voor stuk tot stand met materialen van Firestone, geleverd door CPE”, legt zaakvoerder Hellinx uit. Zijn bedrijf mikt vooral op platte daken in EPDM en roofing. “Voor EPDM werken we exclusief samen met Firestone. Deze producent staat bekend voor zijn kimfixatie en hoge kwaliteit. Die omvat onder meer een levensduur van minstens veertig jaar. Als gecertificeerd specialist in EPDM van Firestone hebben wij intussen een stevige reputatie opgebouwd. Daarin staat een doorgedreven kennis inzake naadloos plaatsen en verlijmen voor allerlei toepassingen centraal.”

Dakwerken Hellinx werkte als onderaannemer voor onder andere Houben, Vanderstraeten, Driesen, Caelen en Group Machiels eveneens mee aan de realisatie van onder meer het controlecentrum van de legerbasis in Kleine Brogel en diverse scholen in Hasselt. Tommy Hellinx richtte het bedrijf in 2011 op in bijberoep en maakte er vier jaar later zijn hoofdberoep van. In 2019 werd de eenmanszaak omgevormd tot bvba. Vandaag telt de onderneming zeven medewerkers, waarvan het grootste deel familieleden.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details