Platform voor de bouw
Mondial du Bâtiment 2019

Mondial du Bâtiment 2019

Waar de uitdagingen van vandaag en morgen met succes worden aangegaan

Tijdens de Mondial du Bâtiment, die op 4 tot 8 november te Paris-Nord Villepinte zal plaatsvinden, vormen de salons INTERCLIMA, IDÉOBAIN en BATIMAT samen het internationale referentie-evenement voor al wie in de architectuur- en de bouwsector actief is. De Mondial du Bâtiment wordt door alle betrokken marktspelers beschouwd als het niet te missen evenement, waar men oplossingen vindt voor de uitdagingen van vandaag en morgen. De organisatoren streven er dan ook naar om de bezoekers een totaalzicht te bieden op de veranderingen die hun sectoren momenteel meemaken.

Unieke plaats om innovaties te ontdekken
Minder dan 5 maanden vóór de opening geeft de Mondial du Bâtiment al blijk van een bijzonder positieve dynamiek, waarbij op elk salon alle marktspelers goed vertegenwoordigd zijn en heel wat toonaangevende ondernemingen acte de présence geven.

Bezoekers zullen op het evenement opnieuw het breedste aanbod oplossingen en innovaties voor nieuwbouw- en renovatieprojecten voor elk type gebouw voorgeschoteld krijgen. De Mondial du Bâtiment wordt eens te meer een unieke plaats waar men in de best mogelijke omstandigheden kennis kan maken met het aanbod van de exposanten.

Hiervoor baseren de organisatoren zich op de funderingen die in 2017 garant stonden voor het succes: de optimalisatie van de synergieën tussen 6 specifieke vakwerelden die elkaar perfect aanvullen. Bovendien wordt dit jaar plaats vrijgemaakt voor twee nieuwe sectoren: de Tech® bouwsector en de Hors-Site-oplossingen.

  • In de hallen 1 en 2 pakt INTERCLIMA uit met alle marktontwikkelingen op het vlak van energie- en comforttechnieken in individuele en collectieve woongebouwen, gebouwen in de tertiaire sector en industriële gebouwen. Via de galerij is deze vakbeurs rechtstreeks verbonden met IDÉOBAIN en de wereld van BATIMAT.
  • De wereld van de badkamers van IDÉOBAIN in hal 3 zal rechtstreeks verbonden zijn met de sector van de binnenhuisinrichting van BATIMAT. Die verbinding werd gemaakt op uitdrukkelijke vraag van de voorschrijvers, die op die manier gemakkelijk toegang hebben tot alles wat met de woonruimten (incl. de vochtige ruimten) te maken heeft.
  • BATIMAT strekt zich uit over 4 hallen. Hal 4 staat in het teken van de binnen- en de buiteninrichting. In hal 5A zijn de sectoren werkplaatsmachines en schrijnwerk/sluiting samengebracht. In hal 5 zijn de sector van de gereedschappen, werfmaterieel en voor de eerste keer ook bedrijfsvoertuigen ondergebracht. Deze exposanten beschikken ook over de nodige ruimte buiten, waar ze demonstraties kunnen uitvoeren. Zowel in de hallen 5A als 6 zal de nieuwe Tech® bouwsector oplossingen voorstellen voor de digitalisering van bouwactiviteiten en zullen bezoekers kennis kunnen maken met de grootste verzameling start-ups die in deze sector actief zijn. Hal 6 is ’the place to be’ voor al wie op zoek is naar oplossingen in verband met de structuur en de schil van een gebouw. Ook de professionele organisaties die in die sector actief zijn, zullen er een stand bezetten. En voor de eerste keer in Frankrijk besteedt BATIMAT specifiek aandacht aan de ‘Hors-Site’, de grote trekpleister van hal 6.

Bevoorrechte plaats om trends te ontcijferen
De Mondial du Bâtiment 2019 speelt ook perfect in op de grondige veranderingen die de sector meemaakt en brengt daarvoor onder meer de vakbonden en de professionele organisaties samen op deze unieke plaats waar een schat aan informatie beschikbaar is waarmee men een duidelijk zicht krijgt op de nieuwe uitdagingen.

De Mondial du Bâtiment stelt intussen ook een belangrijk animatieprogramma voor dat zijn gelijke niet kent in Europa. De nieuwe animaties, die naast het aanbod van de exposanten en de bestaande animaties zullen worden voorgesteld, vormen niet te missen afspraken voor bezoekers aan de 3 salons:

➢ Voor INTERCLIMA
  1. een uniek aanbod van hernieuwbare energiesoorten
  2. een duik in de oplossingen van morgen in de Innovation & Performance-ruimte
  3. een programma op maat voor de bouwheren

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details