Multipharma
01:56
22-02-2019

Multipharma | Sint-Pieters-Leeuw – Opslag en distributie in stijl

Bedrijvenzone ‘Ruysbroeckveld’ in Sint-Pieters-Leeuw krijgt stilaan de beoogde invulling. Het nieuwe logistieke gebouw van Multipharma zet alvast de toon in dit Gemengd Regionaal Bedrijventerrein. Met een eerder sobere, maar progressieve architectuur integreert het zich immers perfect in de omgeving, waar natuur, industriële activiteit en wonen naadloos in elkaar moeten overvloeien. 

Multipharma

Met een eerder sobere, maar progressieve architectuur integreert het logistieke centrum zich perfect in het Gemengd Regionaal Bedrijventerrein.

 

De nieuwe bedrijvenzone, die zich tussen de Bergensesteenweg en het kanaal Brussel-Charleroi situeert, beslaat een oppervlakte van bijna acht hectare. Met circa 312 are neemt de site

Tekst: Els Jonckheere 
Beeld: D+A Project
Participanten aan het woord

VM Montage – Ruwbouw

Het gros van de ruwbouw van het nieuwe Multipharma-complex werd gerealiseerd door VM Montage uit Kinrooi, een bedrijf dat zich sinds 2010 specialiseert in de montage van staalconstructies en prefabbetonelementen. “Vandaag beschikken we over vier montageploegen en een uitgebreid park van kranen en hoogwerkers”, vertelt zaakvoerder Vital Kiggen. “Onze sterkte is dat we, indien gewenst, een totaalpakket kunnen aanbieden, inclusief de levering van staal. Bij Multipharma hebben we enkel de montage voor onze rekening genomen. We plaatsten de betonnen kolommen, balken en liggers als onderdelen van de betonstructuur, alsook de liftschachten, enzovoort. Technisch gezien waren er weinig echte moeilijkheden. De grootste uitdaging schuilde in het feit dat we samen met de betonleverancier een goede planning moesten opstellen om de korte termijnplanning te kunnen handhaven.”

Bouwen aan Vlaanderen partners

Kenis AannemerCambre 33 Brussel