Platform voor de bouw
Thema's

Naadloos akoestisch plafond met korte droogtijd

garage-declercq-acoustiq-foto_-lovibond.00001-kopieren

29 april 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

AcoustIQ uit Wommelgem levert en plaatst geluidsabsorberende plafonds uit opgeschuimd vervezeld papier. Hiervoor werkt het als onafhankelijke onderneming samen met het Nederlandse bedrijf Warmteplan BV.

“Het grote verschil met andere technieken is het schuimprocédé waarop Warmteplan een patent heeft”, legt bedrijfsleider René Verhaegen uit. “Daardoor is er minder water nodig bij het aanbrengen ervan en is de droogtijd korter.”

De medewerkers van AcoustIQ zijn grondig opgeleid om met de materialen en de apparatuur van Warmteplan te werken. “Het vergt de nodige training om de spuitpleister over een hele oppervlakte met dezelfde dikte aan te brengen. En ook de machines zijn heel specifiek. Om ze te bedienen, is knowhow en opleiding nodig.”

Sprayplan

De Nederlandse partner staat ook in voor de aankoop van het papier. “Het gaat om nieuw papier en, in het kader van de circulaire economie, om recyclagepapier.” Daarmee kan AcoustIQ in heel België vier basiskleuren aanbieden: wit, lichtgrijs, industrieel grijs en antraciet. Dat gebeurt onder de productnaam Sprayplan. “Mits een nabehandeling is eender welke kleur mogelijk. Maar de meeste klanten kiezen voor een van de basiskleuren. Dat zijn vandaag ook trendkleuren.”

Renotec

AcoustIQ stond onder meer in voor de akoestische plafonds in de kantoren van bouwbedrijf Renotec in Geel. (Beeld: Foto Van Huffel)

 

“Sprayplan komt zowel van pas bij nieuwbouw als bij renovatie, voor de akoestische verbetering van bestaande gebouwen. We werken vooral in kantoren, scholen, horeca-instellingen en sportzalen. In utiliteitsgebouwen zorgt dat voor karakter.” Voor structurele en andere akoestische oplossingen is er zusterbedrijf Renobo, dat op hetzelfde adres gevestigd is.

Referenties

“AcoustIQ is tot stand gekomen nadat er bij Renobo vraag was naar naadloze akoestische plafondafwerking. Door het partnerschap met Warmteplan kunnen we nu via AcoustIQ een totaalaanbod op het vlak van geluidsabsorptie aanbieden”, zegt Verhaegen. Sprayplan is onder meer al toegepast in de kantoren van bouwbedrijf en renovatiespecialist Renotec in Geel (circa 1.500 m²), in Peugeot-garage annex restaurant Declercq in Brussel (150 m²), hogeschool Hogent in Gent (2.600 m²) en in het Atheneum van Koekelberg (circa 2.000 m²). “Binnenkort gaan we extra mensen aanwerven en opleiden, zodat we een extra spuitploeg op pad kunnen sturen.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details