Platform voor de bouw
Naadloos akoestisch plafond voor bistro De Smaakfabriek

Naadloos akoestisch plafond voor bistro De Smaakfabriek

Om de stoomstroopfabriek in Borgloon te kunnen omvormen tot een fraai fruitbelevingscentrum kreeg een deel van het interieur een volledige make-over. Zo werd er in bistro De Smaakfabriek, een naadloos akoestisch plafond met inbouwspots geplaatst. Een sterk staaltje interieurafwerking van International Building Services, dat ook de nodige gipskartonwerken uitvoerde.

“Als afwerkingsbedrijf zijn we voornamelijk actief op projectbasis”, vertelt Hans Blancquaert, zaakvoerder van International Building Services (Lokeren). “We zijn gestart als een onderneming die zich toelegde op het plaatsen van gipskartonwanden en -plafonds, maar zijn de voorbije vier à vijf jaar geëvolueerd naar een totaalafwerker. We plaatsen nu ook binnenschrijnwerk, binnendeuren, klein meubilair en vloeren en doen eveneens schilderwerken. We proberen onze klanten één aanspreekpunt te bieden voor alles wat met interieur te maken heeft. Bovendien zijn we een drietal jaar geleden ook beginnen focussen op akoestiek, een steeds belangrijker aandachtspunt in hedendaagse bouwprojecten. Zo zijn we een gecertificeerd plaatser van BASWAphon-systemen.

Geluid absorberen en nagalmtijd verminderen

BASWAphon is een Zwitsers merk dat zich toelegt op de ontwikkeling van akoestische plafonds. Kwaliteit is de norm, ook bij de plaatsing, die steevast door erkende installateurs zoals International Building Services gebeurt. “De BASWAphon-systemen bestaan uit vooraf gecoate mineraalvezelplaten die we eerst verkleven op een vaste, gesloten ondergrond, vervolgens opvoegen en tot slot bekleden met een naadloze eindlaag van marmerzandpleister, een micro-poreuze coatingmassa die het geluid absorbeert en de nagalmtijd aanzienlijk vermindert. In de bistro ging het om een plafond van 120 m² met geïntegreerde spots. Een mooie realisatie, maar qua omvang zeker niet onoverkomelijk. In het Provinciehuis in Antwerpen plaatsten we bijvoorbeeld 700 à 800 m². Voorts namen we ook de hoofdzetel van Bekaert en het STAK, een gebouw van Universiteit Gent, onder handen. Goed om weten is dat we momenteel tevens een Limburgse vestiging aan het opstarten zijn om onze leverings- en plaatsingsactiviteiten in het oosten van het land nog beter te kunnen behartigen!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details