Platform voor de bouw
Naadloze vloeren in een scherpe timing

Naadloze vloeren in een scherpe timing

“Helemaal volgens de HACCP-normen voor hygiënische vloeren, in combinatie met naadloze plinten”, onderstreept zaakvoerder Frank De Weerdt.

“We hebben er onze Dewefloor AC in een antislipuitvoering geplaatst. Deze vloer op basis van acrylaatharsten is ideaal voor voedingsomgevingen. Hij heeft een heel korte uithardingstijd. Dat is belangrijk op bouwplaatsen met een scherpe planning, met het oog op de continuïteit van de verschillende werkzaamheden. Doordat de plinten uit hetzelfde materiaal bestaan en ze samen met de vloeren één gesloten geheel vormen, komt er een naadloze, waterdichte kuip tot stand. Daardoor komt er geen stof of vuil
terecht in voegen en naden. Gietvloeren zijn dan ook erg hygiënisch en gemakkelijker te reinigen dan de meeste klassieke vloeren.”

Deweco bestrijkt het volledige gamma van gietvloeren.

Op één dag

Dit type vloer is een van de grote specialiteiten van Deweco. “We plaatsen hem vooral in grootkeukens, bakkerijen, slagerijen, sanitaire ruimtes, supermarkten en garages”, aldus De Weerdt. “We kunnen zowel op een bestaande vloer als op een nieuwe ondergrond werken. Als deze droog zijn en geen opstijgend vocht creëren, kunnen we op één enkele dag een heel systeem plaatsen, dat na twee uur opnieuw volledig mechanisch en chemisch belastbaar is.” Deweco plaatst ook privé- en designvloeren. “We bestrijken het volledige gamma gietvloeren. Daarvoor beschikken we ook over een toonzaal langs de Prins
Boudewijnlaan in Kontich.”

“We kunnen op één enkele dag een heel systeem plaatsen, dat na twee uur opnieuw volledig mechanisch en chemisch belastbaar is”

Toen Frank De Weerdt zijn bedrijf oprichtte, had hij al ruim vijftien jaar ervaring in industriële kunststofvloeren op basis van acrylaat (PMMA), epoxy en polyurethaan opgedaan. Intussen is Deweco uitgegroeid tot een stevige, VCA-gecer-tificeerde kmo met twintig medewerkers, waar-onder zoon Wouter. Deweco plaatste al giet-vloeren in onder meer de Lierse chocoladefabriek Gudrun, het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, het Brusselse Tangla Hotel en vestigingen van Ikea en Carrefour.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details