Platform voor de bouw
Producten

Natuursteen met extra troeven

Terra_Stand-ArchitectWork
Kwartsiet vraagt weinig onderhoud, is bijzonder hard en creëert een elegante look-and-feel.

Tekst | Anastasia Verleysen

Beeld | Brachot Surfaces

17 december 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Tijdens ARCHITECT@WORK stelde Brachot Surfaces de kwartsiet Terra voor. Een bruine natuursteen die inspeelt op de tendensen van vandaag, zoals de vraag naar aardse tonen, natuurlijke materialen en duurzame concepten. “Daarnaast spelen ook de onderhoudsvriendelijkheid en de looks van deze natuursteen een belangrijke rol”, zegt marketingmanager Hannelore Schotsaert.

Bij Brachot Surfaces, Europees producent van kwalitatief plaatmateriaal in natuursteen en samengestelde materialen (keramiek, composiet en terrazzo), merken ze de grote interesse naar kwartsiet op. “Dat is logisch als je weet dat dit materiaal niet veel onderhoud vraagt”, zegt Hannelore Schotsaert. “Kwartsiet combineert de hardheid van graniet met de looks van marmer. Dat maakt het een zeer geliefd materiaal voor interieurtoepassingen zoals keukens, trappen, vensterbanken, wanden, badkamers enzovoort.”

Terra is een uitzonderlijke kwartsiet uit de Braziliaanse bodem die tal van mogelijkheden biedt.

Inspelen op interieurtrends

Terra is een bijzondere kwartsiet uit de Brazi-liaanse bodem. Het kleurenpalet speelt in op de interieurtrends van vandaag. “Daarin merken we niet alleen een vraag naar duurzame, natuurlijke materialen, maar ook een terugkeer van aardse kleuren en tinten. De bruine ondertoon en adering van Terra spelen daar perfect op in. Die structuur maakt bovendien elke plaat uniek”, zegt Hannelore Schotsaert. “Natuursteen is overigens een bijzonder duurzaam materiaal, recht uit de grond. Het gaat levenslang mee en de ontginning en productie genereert minder CO2 dan andere steensoorten.”

Tijdens ARCHITECT@WORK toonde Brachot Surfaces ook al de vele mogelijkheden inzake oppervlakteafwerkingen van deze natuursteen. “En de reacties van het publiek zijn zeer positief. Daarnaast beschikt Brachot Surfaces over een nog ruimer aanbod kwartsieten. Die kan je ontdekken in onze Stone Gallery in Deinze”, besluit Hannelore Schotsaert.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details