Platform voor de bouw
Nelissen Steenfabrieken voor ’t eerst in 99 jaar volledig open tijdens het bouwverlof

Nelissen Steenfabrieken voor ’t eerst in 99 jaar volledig open tijdens het bouwverlof

Bezoekers maken toeristische daguitstap van showroombezoek”

De vraag naar gevelstenen is groot: enerzijds omdat bouwbedrijven hun corona-achterstand willen inlopen, anderzijds omdat mensen tijdens hun staycation volop renoveren. Daarom besluit Nelissen Steenfabrieken om volledig open te blijven tijdens het bouwverlof. Dat is positief voor de medewerkers. Zij kunnen zelf hun verlof spreiden over de rest van het jaar. Maar ook voor klanten: mensen uit binnen- en buitenland koppelen hun showroomvisite aan een bezoek aan de Limburgse toeristische trekpleisters. 

Vanavond gaat het Limburgse bouwverlof officieel van start. Omdat de bouwsector de pauzeknop noodgedwongen indrukte tijdens de lockdown, gaan er echter stemmen op om het bouwverlof uitzonderlijk te spreiden. Nelissen Steenfabrieken voegt alvast de daad bij het woord. Het familiebedrijf uit Lanaken houdt de volgende weken haar fabriek en showroom namelijk gewoon open.

En dat voor de eerste keer in de geschiedenis, weet Roberta Melis (Marketing en Communicatie manager bij Nelissen Steenfabrieken): “Voorgaande jaren krompen we onze openingsuren en – dagen in tijdens het bouwverlof. Maar op dit moment voelen we een grote opgekropte vraag bij onze klanten. We krijgen heel wat geïnteresseerden over de vloer. Om al die showroombezoeken veilig te laten verlopen, blijven we de hele week open en werken we momenteel op afspraak.”

Inhaalrace en renovatiekoorts

De verklaringen voor die toestroom zijn logisch: “Tijdens de coronapauze lagen heel wat werven stil. Zo liepen architecten, projectontwikkelaars en bouwbedrijven een fikse achterstand op. Nu popelen ze om dat gat dicht te rijden. Ook het hoofd van particulieren staat op dit moment volop naar (ver)bouwen. Zij zien een verre, exotische reis door de neus geboord. In plaats daarvan houden ze vakantie in eigen land. En dat is het uitgelezen moment om je woning te renoveren.”

“Vrijheid om zelf verlof in te plannen”

Een spreiding van het bouwverlof omdat de vraag van klanten groot is. Dat klinkt logisch vanuit bedrijfsperspectief. Maar wat vinden de werknemers van Nelissen Steenfabrieken van de beslissing?

“De collega’s ervaren dit als een positieve beslissing”, vertelt Björn Verstegen, actief op de panelenafdeling. “Ik heb heel wat vrienden die verplicht zijn om vakantie te nemen tijdens het bouwverlof. Hier bij Nelissen Steenfabrieken is dat maar voor handvol mensen het geval. Het leeuwendeel van de collega’s kan de dagen uit het bouwverlof spreiden. Dan beslis je zelf wanneer je ertussenuit knijpt. Zelf ben ik bijvoorbeeld twee weken aan het werk tijdens het bouwverlof. Mijn partner en ikzelf gaan later deze zomer op vakantie.”

Showroombezoek als toeristische daguitstap

Heel wat Belgen blijven tijdens de zomermaanden dus in eigen land. Maar wie de showroom van Nelissen Steenfabrieken de volgende weken bezoekt, ervaart wel degelijk een vakantiegevoel: “Een bezoek aan onze showroom is sowieso al een beleving. Onze toonzaal is namelijk een soort interactief gevelsteenmuseum, waarin we geschiedenis en digitalisering verzoenen. Van 13 tot 18 juli (de eerste week van het bouwverlof) doen we nog iets extra. Iedereen die dan langskomt in onze showroom krijgt een flesje van onze BrickGin mee. Dat is ideaal om jouw tuinfeest op te fleuren”, vertelt Rudi Nivelle (commercial advisor bij Nelissen Steenfabrieken).

Bovendien krijgen de klanten ook een toeristische gids mee, vult Rudi aan: “Op die manier kunnen mensen hun passage in onze showroom koppelen aan een bezoek aan één van de toeristische trekpleisters in de buurt: Pietersheim Lanaken, Maasmechelen Village, de historische stad Tongeren of het idyllische dorpje Oud-Rekem bijvoorbeeld. Nelissen krijgt klanten uit Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Nederland en zelfs Duitsland over de vloer. Op deze manier geven we het Limburgse toerisme dus een duwtje in de rug.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details