Platform voor de bouw
Nelissen Steenfabrieken wil fabriekssite uitbreiden: groter, duurzamer én goed voor de tewerkstelling

Nelissen Steenfabrieken wil fabriekssite uitbreiden: groter, duurzamer én goed voor de tewerkstelling

Nelissen Steenfabrieken NV groeide de laatste jaren al uit tot een grote internationale speler in de baksteenindustrie. Onze ambitie is om nog verder te groeien, en dat kan je gerust letterlijk nemen. Het planproces om onze groeiplannen mogelijk te maken werd officieel gestart door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.

Bij Nelissen mogen we rekenen op een groot draagvlak voor onze uitbreidingen. In juni bekwamen we namelijk al een omgevingsvergunning voor het uitbreiden van ons tasveld, extra kleiopslag en de realisatie van een groen- en waterbuffer. Maar daar stopt het niet, want onze fabriekssite beschikt nog over véél meer groeipotentieel.

Daarom willen we onze site uitbreiden met de gronden die gelegen zijn in ons voormalig ontginningsgebied voor de winning van leem en/of klei. Op korte termijn gaat het om een uitbreiding van 13ha, om daar later nog 6ha aan toe te voegen. Uiteindelijk zal onze site in totaal zo’n 31ha groot zijn. Op dit moment onderzoeken we verschillende mogelijkheden om op deze uitbreidingszone op een duurzame manier groene energie op te wekken.

Door onze fabriekssite uit te breiden kunnen we ook onze productiecapaciteit verhogen. Daarnaast zullen we volop inzetten op de ontwikkeling van innovatieve ecologische bouwmaterialen. Dat is niet alleen goed voor Nelissen en voor het milieu, deze inspanningen zullen zeker ook de tewerkstelling in onze regio ten goede komen.

Over de startnota en de plandoelstelling wordt het advies gevraagd aan Saro en Mina-raad, de gemeente Lanaken, de provincie Limburg en de door de Vlaamse Regering bepaalde adviesinstanties. Ook de ruime bevolking wordt van eind november 2020 tot eind januari 2021 nog geïnformeerd via een consultatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details