Platform voor de bouw
Jaarboek

Niet zomaar een prefabbouwer

Bolckmans-4
IMACAR Vanhoecke in Sint Niklaas: afbraak en heropbouw van een automobielbedrijf.

Tekst | Wouter Peeters

Beeld | www.spot-on.be

29 december 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Met een prefabstructuur in beton, staal of hout als basis bouwt Bolckmans nv voor ondernemers. Vermits het geen productiegedreven bedrijf is, stelt het de klant steevast de meest optimale materiaalkeuze voor zijn project voor. 

Commercieel directeur Boni Voorhelst.

“Bolckmans bouwt alles, zolang er maar een prefabstructuur aan te pas komt”, stelt commercieel directeur en pr-manager Boni Voorhelst. “Naast de klassieke magazijnen bouwen we ook kantoorgebouwen, luifelstructuren, productie-bedrijven, winkels … Kortom: onze orderportefeuille omvat veel meer dan het woord ‘industriebouw’ doet vermoeden.” 

DC Braak in Roosendaal: BREEAM-gecertificeerd distributiecentrum.

Eigen architectuurafdeling

Bijzonder is dat Bolckmans een eigen archi-tectuurafdeling heeft die, in nauw overleg met de opdrachtgever, het ontwerp uitwerkt. “Vaak in samenspraak met de architect van de klant, wat we dan een ‘bouwteam’ noemen. Op die manier werken we sneller en kostenefficiënter en krijgt de klant al heel vroeg inzicht in zijn totale kostenplaatje. Zelfs na de oplevering van het gebouw kan de klant terugvallen op onze dienst na verkoop. Wij werken letterlijk van a tot z, wat ons een uniek bouwbedrijf maakt.”

Jofian in Oudenaarde: houthandel met winkel-, productie- en opslaggedeelte.

Pionier

Bolckmans profileerde zich als pionier met de gestructureerde implementatie van de concepten ‘bouwteam’ en ‘Design & Build’. “Binnenkort gaan we ook van start met 3D-calculeren”, aldus Boni Voorhelst. “De bedoeling daarvan is om de klant nog meer te ontzorgen. Het 3D-model is immers gekoppeld aan een prijsbibliotheek. Er kan veel sneller en efficiënter geschakeld worden omdat de nieuwe kostprijs meteen bekend is bij elke wijziging. Dit zal onze klanten-ondernemers als muziek in de oren klinken.” 

Van De Pol in Weelde: magazijn met aanpalend kantoor.

Beste van de klas

Daarnaast wil Bolckmans zich verder specialiseren als duurzame bouwer met extra aandacht voor BREEAM, een keurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met een minimale milieu-impact. Bolckmans wilt niet de grootste bouwer zijn, maar wel de beste van de klas. De dynamische onderneming onderscheidt zich op vele vlakken van de andere reguliere spelers op de markt: een gebouw volledig virtueel uitwerken vooraleer het bouwproces van start gaat, de manier van funderen en bouwen, de werfopvolging, klantentevredenheid hoog in het vaandel dragen, steeds de timing en het budget respecteren, flexibel en dynamisch zijn, rekening houden met de specifieke omstandigheden waarin er bij de opdrachtgever gewerkt wordt … Ook op personeelsvlak slaagt Bolckmans erin om zijn medewerkers trots, kritisch en betrokken te houden, niet toevallig de drie kernwaarden van het bedrijf. Vandaar ook de hoge anciënniteit van de mede-werkers en het uiterst geringe verloop.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details