Platform voor de bouw
Nieuw aluminium schuifraamsysteem maakt indruk op Polyclose

Nieuw aluminium schuifraamsysteem maakt indruk op Polyclose

Van 15 tot en met 17 januari verzamelden honderden exposanten uit tientallen landen in Flanders Expo Gent voor de tweejaarlijkse Polyclose-beurs, een niet te missen afspraak voor al wie begaan is met raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. De vele bezoekers konden er in primeur kennismaken met het gloednieuwe schuiframenplatform Schüco ASE 60/80, een stijlvolle combinatie van design, comfort en Duitse topkwaliteit. De reacties waren unaniem positief.

Schüco staat bekend om zijn bijzonder elegante aluminium schuifsystemen met slanke profielen en kwalitatief beslag. Het modulair en schaalbaar profiel-systeem is in vrijwel alle mogelijke openingstypen uit te voeren, inclusief hoek-oplossingen en geautomatiseerde varianten. De vormgeving is hypermodern. Alles is erop gericht om zo veel mogelijk licht binnen te laten, zonder in te boeten aan comfort en energie-efficiëntie.

facid_65_m_office-kopieren

FACID vrijwaart het zicht van binnen naar buiten én beschermt optimaal tegen zon en regen.

 

Groot én transparant

Sinds de introductie van Schüco ASE 60/80 behoren vleugelgewichten tot 600 kilogram (geautomatiseerd) en vleugelhoogtes en -breedtes tot 3,5 meter tot de mogelijkheden. Zo komt de voornaamste kwaliteit van het systeem perfect uit de verf: de wijze waarop grote en tegelijk uiterst transparante schuifelementen gerealiseerd kunnen worden. Op Polyclose pakte Schüco uit met de ASE 80 LC, waarbij LC staat voor ‘Lean Construction’. De nieuwste telg van deze familie, die optimaal profiteert van een extra focus op productie en kosten. Wie maximale transparantie wil, kan opteren voor een filigraan haakbereik van slechts 40 mm. Daarnaast is het mogelijk om SmartStop- en SmartClose-modules te integreren, die de vleugel automatisch zacht afremmen en sluiten. Ook op het vlak van veiligheid heeft de ASE 80 LC heel wat te bieden, met dank aan een inbraakwerendheid tot klasse 2.

seamlesscombination_m_wohnhaus_exterior-kopieren

‘Seamless’ staat voor een thermisch geïsoleerde aluminiumconstructie met een naadloze overgang van gevelsysteem over schuifsysteem naar de raamsystemen.

 

Geveltextiel als communicatietool

Naast de ASE 80 LC stelde Schüco nog een aantal andere interessante nieuwigheden voor op Polyclose, waaronder FACID. Bij renovatie of nieuwbouw is het vaak wenselijk om het gebouw af te schermen van klimatologische invloeden. Dit gebeurt vaak met behulp van textiel, dat evengoed voorzien is van zonwering of screens. Met een bijna onbeperkte ontwerpvrijheid, een hoge mate van flexibiliteit en bewezen Schüco-kwaliteit vrijwaart FACID het zicht van binnen naar buiten én beschermt het optimaal tegen zon en regen. Het textiel is in verschillende kleuren beschikbaar en kan worden uitgerust met digitale prints, zodat het tevens als een echte communicatietool kan fungeren. Zowel het design als de aangebrachte communicatie kunnen snel en flexibel gewijzigd worden, zonder dat het gebouw er zelf door wordt beïnvloed. FACID is dus heel efficiënt aan te passen aan gewijzigde omstandig-heden of vereisten, wat in tijden van circulair bouwen positief bijdraagt aan de levenscyclus van het gebouw. Bovendien zijn de elementen in hoge mate recycleerbaar, prefabriceerbaar én eenvoudig te installeren.

seamlesscombination_m_hotel_interior-kopieren

Een perfect transparante architectuur vereist grote glaspartijen in combinatie met pure, smalle profielsystemen.

 

Naadloze combinatie van gevels, schuifdeuren en ramen

Tot slot plaatste Schüco ook de integratie van het gevelsysteem FWS 35PD en FWS 60 CV in de kijker. Een perfect transparante architectuur vereist grote glaspartijen in combinatie met pure, smalle profielsystemen. Deze kloof tussen esthetiek en smalle constructievereisten kon gedurende lange tijd niet volledig overbrugd worden. Tot de Schüco FWS 35 PD-gevel, met zijn geringe aanzichtbreedte van 35 mm, het levenslicht zag. Op Polyclose kwam Schüco op de proppen met een integratie van de FWS 35 PD, het transparante schuifsysteem ASE 67 PD en zijn nieuwste Panorama Design-venster AWS 75 PD. Het resultaat is een thermisch geïsoleerde aluminiumconstructie met een naadloze overgang van gevelsysteem over schuifsysteem naar de raamsystemen. Deze nagenoeg profielloze transparantie werd door Schüco samengevat onder de passende omschrijving ‘seamless’. Wie op Polyclose geen bezoekje bracht aan de Schüco-stand, had met andere woorden ongelijk!     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details