Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Nieuw depot en kantoorgebouw voor multidisciplinaire aannemer

4 maart 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Denys, ervaren partner voor bouwprojecten en infrastructuurwerken, gaf zijn Belgische vestiging in Wondelgem onlangs een facelift annex uitbreiding. Vernieuwde loodsen en een extra kantoorgebouw moeten een antwoord bieden op de aanhoudende groei van de multidisciplinaire aannemer, die wereldwijd opereert.

Het gaat hard voor Denys. Zeven jaar geleden onderwierp het zijn kantoren in Wondelgem nog aan een volledige make-over, vandaag siert een nieuw depot met verschillende loodsen en een extra kantoorgebouw de achtertuin. “Het oude depot maakte plaats voor nieuwe loodsen met moderne ateliers, die uitgerust zijn met de nieuwste apparatuur”, vertelt Davy Van Praet, hoofdprojectleider bij Denys. “We hebben het dan over een lasatelier, een garage met spuitcabine, een magazijn met de nieuwste technologie, werkplaatsen voor onderhoud van zwaar materieel en een atelier voor onze elektriciteitsafdeling. Die vernieuwing van ons depot was een absolute noodzaak gezien de aanhoudende groei van ons bedrijf. Om dezelfde reden hebben we ook een extra kantoorgebouw opgetrokken.”

Naast kantoren vind je in het nieuwe gebouw ook opleidingsruimtes.

 

Groendak en zonnepanelen

“Voor het nieuwe depot en het kantoorgebouw hebben we een beroep gedaan op Binst Architects, dat zeven jaar geleden ook al het ontwerp voor de totaalrenovatie van het oudere kantoorgebouw leverde. Boydens engineering en Ingenieursbureau Norbert Provoost werden aangesteld voor respectievelijk de technieken en de stabiliteitsstudie. Uiteraard voerden wij de werken zelf uit.”

“De totale oppervlakte van de nieuwe werkhallen bedraagt 5.500 m². Het nieuwe depot is opgebouwd uit een prefabbetonskelet met voorgespannen liggers, met overspanningen tot 23 meter. De gevels zijn onderaan bekleed met betonnen sandwichpanelen en daarboven met metalen sandwichpanelen. Het nieuwe kantoorgebouw is goed voor in totaal 2.250 m² en is 100 meter lang en twee verdiepingen hoog. De voorgevel is volledig uitgevoerd als glazen gordijngevel, terwijl een luifel met stalen roosters de zoninval beperkt. De kopzijdes van het kantoorgebouw zijn gelijkaardig aan de loodsen afgewerkt. Boven op het nieuwe kantoorgebouw komen naast de technische ruimte ook een groendak en zonnepanelen. Binnen hebben we een huiselijke sfeer gecreëerd. Naast kantoren vind je er ook opleidingsruimtes en een ruime refter en keuken.”

Groenaanleg

“Om de twee gebouwen zo veel mogelijk in te bedden in het groen, is de parking achter het bestaande kantoorgebouw gesupprimeerd en kwam er een grotere voor net geen tweehonderd voertuigen op het dak van de nieuwe loodsen. We plaatsten ook een fietsenberging voor 120 fietsen.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details